Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ian Crispin - Pacific Produce

VK: Prijzen zoete aardappelen geraamd hoog te blijven tot september

De zoete aardappelmarkt in het VK blijft sterk volgens Ian Crispin van Pacific Produce en zou het zo tot en met augustus moeten blijven. De belangrijkste reden voor het gebrek aan aanbod van Amerikaans gewas is te wijten aan krachtige wind en veel regen tijdens hun laatste oogst van 2018.

Pacific Produce importeert dit jaar vooral Hondurese zoete aardappelen en momenteel halen de prijzen 8 euro per doos voor grote maten, wat meer is dan de 7 euro die 4-5 jaar geleden betaald werd. "Op de Amerikaanse markt is goede kwaliteit aanwezig van bedrijven als Scott's Farm, maar ook mindere kwaliteit van kleinere importeurs met beperkte ervaring. Geraamd wordt dat april/mei de kleinere telers zonder voorraad komen te zitten. De prijzen zouden dan nog verder kunnen stijgen."

"Het Hondurese aanbod begon aan het begin van januari en loopt door tot oktober. We dichten het gat dat daarna komt met aanbod uit China en Egypte. Honduras levert prima kwaliteit. Evangeline is een kwaliteitsproduct."

De hoge prijzen lijken de vraag niet beïnvloed te hebben. "Natuurlijk is de vraag hoger in de wintermaanden en daalt de consumptie in de zomer, maar zoete aardappelen worden steeds meer een jaarrond product door hun gezonde eigenschappen."

"In de VS oogsten ze hun zoete aardappelen allemaal tegelijk en daarna slaan ze ze op. Hun Covington ras bevat een hoge content droge materie, waardoor het voor consumenten moeilijker te bereiden is. De Hondurese zoete aardappelen zijn veel vochtiger en verwerken goed."

Publicatiedatum: