Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
specialist moet opbrengst verhogen

Keniaanse avocadoexporteur koopt twee teeltbedrijven

Avocado's uit Kenia zijn nog steeds volop verkrijgbaar, maar exportbedrijf Keitt kijkt al naar de toekomst. Onlangs werden twee teeltbedrijven gekocht en nu ligt de focus op betere kwaliteit en hogere opbrengst. 

Vorig seizoen verliep goed voor Keitt, maar het bedrijf voelde de impact van Peru dat met veel containers tegelijk op de Europese markt kwam. Dipesh Devraj van Keitt Fresh Limited: "Dit had een negatieve invloed op de prijzen. Een ander probleem was de commotie rond Brexit waardoor valuta terugvielen. Dat komen we waarschijnlijk binnenkort weer tegen. Maar uiteindelijk mogen we niet over het seizoen klagen."

De avocado's van Keitt gaan voornamelijk naar het Verre Oosen, Europa en het Midden-Oosten. "We exporteren Keitt Hass en Fuerte avocado's. We exporteren het meest naar Dubai en Bahrein. We hopen meer naar China te kunnen exporteren. Daar is al veel vooruitgang geboekt. We hopen dat de Chinese voedingsveiligheidsautoriteiten in maart langskomen. Ook zouden we naar Europa willen uitbreiden."

Keitt verlaadt zo'n 500 containers avocado's per zee en eenzelfde hoeveelheid per luchtvracht. "We hebben zelf nu drie teeltbedrijven en hebben er onlangs twee bij gekocht. Na de Fruit Logistica komt een avocadospecialist uit Israƫl een poosje om onze telers te helpen. Die krijgen speciale training van hem."

"Nu we onze teeltbasis verhogen, zijn we ook bezig met het bouwen van een nieuw verpakkingsstation in Thika. We zijn dan in staat om minimaal 60 containers per week te verwerken met onze kwaliteitsapparatuur."

Keitt bereidt zich voor op een reisje naar Berlijn waar ze een stand hebben op de Fruit Logistica. "We houden er wat brainstormsessies rond de Brexit en kijken naar inflatie. Dat is altijd een uitdaging. Een stand op de Fruit Logistica, waar potentiƫle klanten oog in oog staan met ons fruit, is de beste manier om ze te bereiken. Mensen zullen ons en ons product onthouden. Dat kan leiden tot een mooie zakelijke relatie."

Keitt is aanwezig op de Fruit Logistica 2019 in Berlijn. In Hall 26, stand number F24.

Voor meer informatie:
Dipresh Devraj
Operations & Commercial Director 
Keitt Fresh limited
Tel: +254 722 204 391
Email: Dipesh@keitt.co.ke  
www.keitt.co.ke

Publicatiedatum: