Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

1900 vierkante meter erbij voor groentensnijbedrijf

Eerste paal de grond in voor uitbreiding Snijpunt

Tholen – Er was maandag al begonnen met heien aan de Poortcamp in De Lier, maar gistermiddag werd onder toeziend oog van zo’n veertig genodigden de symbolisch eerste paal geslagen voor de uitbreiding van Snijpunt. Naast de huidige locatie van het groentensnijbedrijf komt er 1900 vierkante meter bij. “Een langgekoesterde wens”, vertelde Commercieel Directeur Marco Romein voorafgaand aan het heien. Twins Bouw zal het pand gaan bouwen.

Theo van Vliet (Harvest House), Erik van Leent (Twins Bouw), Marco Romein en Mark van der Salm (Snijpunt)

“Het is alweer bijna negen jaar geleden dat we ons pand aan de Poortcamp in De Lier betrokken", vertelt Marco. "Inmiddels is er veel gebeurd (o.a. de overname door Harvest House). Waar we destijds een verdrievoudiging van het productieoppervlak best optimistisch vonden, blijkt dit anno 2019 in de praktijk alweer te klein. Jaren van dubbele groeicijfers, zowel in paprika halffabricaat als in onze andere producten, zorgen ervoor dat ook voor dat we moeten uitbreiden. Uitbreiding biedt kansen voor onze gezamenlijke ambities.” Het aangrenzende perceel achter het bestaande pand van Snijpunt werd in december 2017 al aangekocht. 


Klik hier voor een vergroting.

De uitbreiding levert Snijpunt extra expeditie- en kantoorruimte én twee extra docks op. “Met deze uitbreiding kunnen we verder automatiseren en de efficiency en routing van de productie verder optimaliseren. Daarbij is het ook belangrijk om de arbeidsomstandigheden van ons personeel te kunnen blijven verbeteren. Arbeid is immers een heikel punt tegenwoordig, dus het personeel dat je hebt, moet je vast zien te houden.”

Oog voor hygiëne in bouwontwerp én uitvoering
Twins Bouw zal het pand gaan bouwen. “De nieuwbouw moet aansluiten op het bestaande pand”, legt Erik van Leent van het bouwbedrijf uit. “Wij hebben de constructie zo uitgetekend dat alles straks precies op elkaar aansluit.”

Boven de vloer waar de groenten verwerkt en gekoeld worden, komen kantoren. Dat brengt wel een uitdaging met zich mee: hygiëneregels. “Samen met Arie Buijs van bouwkundig adviesbureau Butek is alles zo ontworpen dat aan de strengste voedselveiligheidseisen kan worden voldaan.”

Ook tijdens de bouw, want Snijpunt blijft gewoon in bedrijf gedurende de werkzaamheden en de productie zal geen hinder ondervinden van de aanbouw. “Om stof en andere ongewenste stoffen weg van de groenten te houden, blijft de binnenmuur in het bestaande pand staan totdat alles af is. Pas dan wordt die muur verwijderd en worden beide delen op elkaar aangesloten.”

Na het heien, waarvoor Theo van Vliet als voorzitter van het coöperatiebestuur van Harvest House in de cabine kroop, was het tijd voor champagne. Naar verwachting moet in het derde kwartaal van 2019 de bouw afgerond zijn. Tot die tijd kunnen de buren en iedereen die voorbijrijdt op de snelweg A20 het bouwproces op de voet volgen.  

Vol spanning werd, zeker door de allerjongsten, op het heien gewacht.

Eerst nog een kort praatje door Marco Romein.

Actie!

Theo van Vliet klom in de cabine …

… om het klusje te klaren.

Applaus én daarna op naar de champagne.

Voor meer informatie:
Snijpunt
www.snijpunt.nl 
info@snijpunt.nl Harvest House
www.harvesthouse.nl 
info@harvesthouse.nl 

 

Twins Bouw
www.twinsbouw.nl
info@twinsbouw.nl 
Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven