Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Dieter Hy van Peter Keuthmann GmbH & Co. KG:

“Pomelo’s met de juiste maten zijn moeilijk te vinden op het moment.”

“We betrekken op dit moment pomelo’s uit China, maar de geschikte maten zijn moeilijk te krijgen. Vanwege de weersomstandigheden zijn de maten 9-10 niet in voldoende aantallen beschikbaar,” aldus Dieter Hy, inkoper van Peter Keuthmann GmbH & Co. KG uit Berlijn. Toch was de kwaliteit wel tevredenstellend en werden er vanuit de markt geen problemen gemeld.

“De prijs van pomelo licht op het moment rond de euro per stuk voor maat 9-10.” De verkoop van pomelo is in Duitsland echter over het algemeen niet groot.

“Het valt ons op dat supermarkten steeds meer inzetten op dit product, maar dat de verkoop niet echt toenemen. Of in ieder geval niet voor ons. Ik denk dat veel consumenten gewoon niet weten wat ze ermee moeten. Grapefruits zijn goed bekend, maar pomelo’s hebben een veel dikkere schil en steviger vruchtvlees. Bovendien zijn ze minder sappig. Dat is typisch een pomelo, maar de klant is er niet mee bekend.”

“We hebben pomelo’s standaard jaarrond in ons programma, maar de afgelopen jaren hebben we geen toename gezien in de verkoopaantallen.”

Hy verwacht dat zijn bedrijf Keuthmann nog pomelo’s uit China aan zal bieden tot en met maart. Maar de beschikbaarheid blijft relatief beperkt. Buitenom het Chinese seizoen zijn er pomelo’s uit Vietnam, Zuid Afrika en in kleine aantallen ook vanuit Israël. Peter Keuthmann GmbH & Co. KG levert voornamelijk aan marktkoopmannen, maar ook aan horecabedrijven in de omgeving van Berlijn en Brandenburg.

Voor meer informatie:
Dieter Hy
Peter Keuthmann GmbH & Co. KG 
Beusselstraße 44 N-Q
10553 Berlin-Fruchthof
Tel:  +49 (0)30 39 40 99-0
Fax: +49 (0)30 39 40 99-250
E-Mail: info@keuthmann.net
Web: www.keuthmann.net/  


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven