Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse broccolimarkt ingestort

Tot voor kort waren de prijzen voor broccoli relatief sterk dankzij een verlengde teeltperiode. De prijzen zijn de laatste weken echter gezakt.

Vince Rosa van V&H Fresh: "De prijzen lagen eerst in de dubbele cijfers, maar zijn nu tot onder de kosten gezakt. We zien via McAllen veel uit Mexico het land binnenkomen. De vraag is afgenomen ondanks de goede kwaliteit en de goedkopere vrachtkosten naar de oostkust."

Effect van koud weer op de teelt
Het broccoliaanbod in de VS heeft last van kou en regen. Niet alleen is er minder teelt, maar de handelaren houden de kwaliteit goed in de gaten.

Rosa: "Het weer heeft in veel delen van het land kwaliteitsproblemen veroorzaakt zoals schermrot. Ook is de houdbaarheid minder. "Broccoli uit Mexico is wel goed. De kwaliteit is uitstekend en het is waarschijnlijk de beste broccoli die momenteel in de VS verladen wordt. Het Mexicaanse seizoen is jaarrond, omdat ze op verschillende hoogten kunnen telen. Dat seizoen is vooral sterk van oktober tot en met mei, wanneer de binnenlandse teelt in de VS toeneemt."

Vooruit
Het aanbod en de kwaliteit veranderen daarentegen als de regen aanhoudt.

Publicatiedatum: