Planet Israel over hun citrusseizoen:

"We kozen ervoor om de export van onze Sunrise Grapefruit te vertragen"

Het citrusseizoen in Israël is aan de gang en tot nu toe is er niets om over te klagen. De export van Sunrise grapefruit werd uitgesteld door een overaanbod vanuit Zuid-Afrika, maar dit fruit vindt nu ook z'n weg naar het Verre Oosten. Planet Israel heeft verschillende doelen voor 2019.

Manager Betsalel Ohana: "We hadden een aantal regenachtige maanden tot en met december, maar daarna was alles oké. Er waren wat dingen met Sunrise grapefruit toen Zuid-Afrika op de markt kwam. Dat betekende dat de prijzen erg laag waren en we ervoor kozen om de export te vertragen. Gelukkig lagen de prijzen op de lokale markt erg goed, dus hadden we zelf geen problemen. Nu het Zuid-Afrikaanse seizoen voorbij is, is het een goede tijd om het fruit te exporteren."

Van alle citrus die Planet Israel teelt, is de Orri mandarijn het populairst. "We zijn niet het grootste bedrijf in Israël, maar we sturen talloze containers naar Europa, wat niet onze belangrijkste markt is. De populariteit van de Orri is er groot. De afgelopen twee seizoenen werd het grootste deel van ons citrus naar het Verre Oosten geëxporteerd. We proberen de Oost-Europese markt op te komen. We verladen daar nu een aantal containers naartoe, maar we hopen dat die volumes zullen stijgen."

Hoewel citrus het belangrijkste product van Planet Israel is, probeert het bedrijf uit te breiden naar andere terreinen. "We proberen andere gewassen zoals avocado's, granaatappelen, dadels en paprika's te telen. Momenteel telen we alleen kleine volumes, maar we hopen de teelt te verhogen. De Fruit Logistica zal daar hopelijk bij helpen. We zullen er niet met een stand staan, maar de beurs is ook prima voor bezoekers. We willen nieuwe potentiële klanten ontmoeten en contact met onze huidige klanten onderhouden."

Een mogelijk nieuwe markt zou Rusland kunnen zijn. "De Russische markt is interessant en ze vragen al een poosje om prijsopgaven. Hopelijk duurt het niet te lang voor we naar Rusland kunnen exporteren."

Voor meer informatie:
Betsalel Ohana 
Planet Israel Export
Tel: +972.54.738.3436
Email: israel@planetfareast.com  
www.planetisrael.farm


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven