Amazon bezorgt gratis in Noord-Europa

VK: Midcounties Co-operative breidt uit in Cotswolds
The Midcounties Co-operative, de grootste onafhankelijke coöperatie van het Verenigd Koninkrijk, heeft een overeenkomst gesloten om in de komende zomer vier vestigingen van Warner’s Budgens in de Cotswolds-regio over te nemen. Midcounties Co-operative heeft verspreid over een aantal districten een netwerk aan supermarkten en buurtwinkels, waarbij vooral wordt gefocust op producten van lokale telers. De vestiging in Bourton-on-the-Water werd vorig jaar nog wegens zijn lokale programma verkozen door het Institute of Grocery Distribution als een van de beste winkels van zijn soort. Door de overname van de Warner's Budgens-winkels zal de coöperatie zijn aanwezigheid in de Cotswolds kunnen verbeteren. De vier Warner’s Budgens-winkels bevinden zich in Bidford-on-Avon, Broadway, Moreton-in-Marsh en Winchcombe. De winkels worden nu nog beheerd door de onafhankelijke retailer Guy Warner, die onder de overeenkomst in bezit van de vier vaste activa blijft.
Bron: midcounties.coop

Aldi installeert zonnepanelen in Australië
Aldi gaat in Australië bij 30 vestigingen en een eigen distributiecentrum zonnepanelen installeren. De gebouwen van Aldi in New South Wales en Queensland worden van de technologie voorzien door het bedrijf Photon Energy Engineering Australia, dat een dochteronderneming is van het Nederlandse Photon Energy. “Photon Energy is erg trots op de samenwerking met Aldi om de winkels te veranderen in generatoren die zonne-energie leveren. De winkels zijn hierdoor in staat om in een groot deel van hun dagelijkse energiebehoefte te voorzien,” aldus Michael Gartner van Photon Energy. Alle 31 installaties samen zullen meer dan 6,3 GWh aan schone energie per jaar opwekken. Photon Energy zorgt daarbij onder andere voor onderhoud en beheer van de installaties.
Bron: powerengineeringint.com

Duitsland: Amazon bezorgt gratis in Noord-Europa
Amazon gaat via Amazon.de gratis bestellingen bezorgen in Denemarken, Finland, Zweden en de Tsjechische Republiek. Consumenten in Denemarken, Zweden en Finland krijgen nu gratis bezorgingen bij bestellingen met een waarde van meer dan €39. Consumenten die genoeg hebben bsteld krijgen bij de online kassa automatisch vermeld dat er geen bezorgkosten zijn. Ook staan bij bepaalde producten duidelijk de woorden "FREE Delivery" vermeld. De gratis bezorgkosten gelden zowel voor producten die direct door Amazon.de worden geleverd als voor producten die via distributiecentra van Amazon door andere bedrijven op de markt worden geplaatst. Bedrijven die alleen van de online marktplaats gebruiken, bepalen hun eigen verzendkosten. Dat betekent dat de logistiek niet op conto van Amazon komt en er dus waarschijnlijk wel bezorgkosten worden gehanteerd.
Bron: retailanalysis.igd.com

Ierland: Lidl breidt bezorgdienst Buymie uit
Lidl wil de samenwerking met de bezorg-app Buymie uitbreiden in Dublin. Eerder werd een pilot-fase gehouden in deze stad. De samenwerking houdt in dat Lidl via Buymie binnen enkele uren bestelde boodschappen aan huis aflevert. Ook kunnen consumenten via de Buymie-app bestellingen een week van te voren plaatsen. Het is voor het eerst dat Lidl in Ierland op deze manier met online thuisbezorging werkt.
Bron: checkout.ie

VK: Ocado werkt met advertentieplatform
Ocado heeft in samenwerking met de Australische startup Citrus een nieuw online advertentieplatform opgezet. Het doel van het platform is om ruimte voor reclame op de eigen site tegen betaling aan leveranciers aan te bieden. Er zijn al campagnes gehouden voor eigen producten om de advertenties te testen, waarbij veel succes werd geboekt. "We willen de beste plaats aanbieden om nieuwe markten te introduceren," zegt Alice Mannion van Ocado. "We zijn daarom erop gebrand om kleine leveranciers te helpen met groeien. Citrus past perfect bij die doelstelling. De oplossingen van Citrus kunnen op schaal worden aangepast, zijn stabiel, makkelijk toe te passen en zorgt voor meer aandacht voor kleine tot middelgrote merken."
Bron: retailtechinnovationhub.com

Portugal: Sonae MC investeert €110 miljoen in duurzaamheid
De Portugese retailer Sonae MC is van plan om met 2022 in totaal €110 miljoen te investeren in meer duurzaamheid bij de Continente-hypermarkten en supermarkten. Ongeveer €55 miljoen wordt hiervoor geleend bij de Europese Investeringsbank. Het contract voor de financiering wordt ergens in de komende weken officieel ondertekend. Aan het einde van 2018 kreeg Sonae MC het groene licht van de Europese Investeringsbank voor de op te zetten duurzaamheidsprojecten. Sonae MC wil werken aan het verminderen van de ecologische voetafdruk, aan efficiënter energieverbruik en het verminderen van afval van de eigen merken. Al met al wil het bedrijf een trendsetter voor duurzaamheid binnen de supermarktsector worden.
Bron: esmmagazine.com

China: Alibaba werkt aan online retail voor blinden
De Chinese E-commerce-gigant Alibaba werkt aan nieuwe technologie, waarmee het mogelijk wordt voor blinden en slechtzienden om gebruik te maken van online retail. Onder de naam Smart Touch wordt een siliconen laag gecreëerd, die op het scherm van een smartphone wordt geplaatst. De plastic laag heeft aan elke zijde drie kleine knoppen, die drukgevoelig zijn. Elke knop heeft een functie, zoals "teruggaan", "terugkeren naar de startpagina," of "bevestigen". Afhankelijk van de app kunnen de knoppen verschillende andere functies krijgen, zoals bij de Taobao-app "mijn winkelwagen", "Tmall Global" of "Tmall Supermarket". Smart Touch is ontwikkeld door de Damo Academy van Alibaba in samenwerking met de universiteit van Tsinghua.
Source: insideretail.asia

VK: Eind april besluit over Sainsbury's/Asda-fusie
De Britse mededingingsautoriteit gaat de bevindingen van het onderzoek naar de fusie tussen Asda en Sainsbury's op 30 april bekend maken. Dat is bijna twee maanden later dan de eerste geplande datum voor publicatie, die op 5 maart plaats had moeten vinden. De verlenging van de deadline werd bekend gemaakt nadat Sainsbury's en Asda duidelijk hadden gemaakt dat er te weinig tijd voor het onderzoek was. Ook zorgden kerst en nieuwjaar voor vertraging. Het onderzoek naar de fusie belicht de moeilijkheden voor zowel de Britse mededingingsautoriteit als voor de twee supermarktketens. Deze moeilijkheden zijn ontstaan door de te strenge deadlines, vooral omdat de fusie tussen de twee ketens buitengewoon complex is.
Bron: esmmagazine.com

IJsland: Krónan recyclet verpakking bij eigen winkels
De IJslandse lokale supermarktketen Krónan gaat bij eigen winkels het afval van de eigen producten recyclen. Het plan van Krónan komt erop neer dat consumenten hun boodschappen ter plekke uitpakken en vervolgens de verpakking in een bak achterlaten. De verpakking wordt vervolgens door het winkelpersoneel gesorteerd en naar recyclingfaciliteiten gestuurd. Omdat veel huishoudelijk afval afkomstig is van dit soort verpakkingsmateriaal, moet de nieuwe dienstverlening ervoor zorgen dat zoveel mogelijk afval wordt verminderd en wordt gerecycled. "Afval is niet alleen ons probleem," zegt Krónan-directeur Gréta María Grétarsdóttir. “Het is niet iets dat alleen wij bij Krónan aan moeten pakken, maar iets dat ons allemaal aangaat." Krónan is in gesprek met leveranciers om verpakkingsafval bij de bron aan te pakken.
Bron: grapevine.is

VK: John Lewis Partnership heeft wekelijkse omzetgroei van 2%
John Lewis Partnership heeft een sterk begin van het nieuwe jaar, ondanks dat de weekomzet in de afgelopen week iets is afgezwakt met betrekking tot de week ervoor. In de week tot 19 januari had het moederbedrijf van Waitrose een omzettoename van jaar op jaar 2%. De weekomzet steeg hiermee van £201,35 miljoen tot £205,33 miljoen (van €231,22 miljoen tot €235,79 miljoen). De week daarvoor nam de omzet met 2,5% toe. Over de totale 51 weken van het fiscaal jaar tot nu toe was er voor John Lewis Partnership sprake van een toename in totale omzet van 0,1%.
Bron: retailgazette.co.uk

VS: New Seasons Market benoemt nieuwe CEO
Forrest Hoffmaster is bij New Seasons Market aangesteld als nieuwe CEO. Door de nieuwe aanstelling stapt New Seasons Market af van de oude managementstructuur, waarbij gebruik werd gemaakt van twee directiefuncties. Hoffmaster was eerder samen met Kristi McFarland directeur. McFarland neemt nu de functie op zich van chief strategy officer. New Seasons stelde Hoffmaster en McFarland in de tweeledige directiefuncties aan in januari 2018, toen CEO Wendy Collie na ruim 6 jaar opstapte. “We hebben met betrekking tot onze missie een succesvol jaar gehad," zegt Hoffmaster in een verklaring. "We hebben gepassioneerde en toegewijde werknemers en een geweldig directieteam, dat gebrand is op de gezondheid op de lange termijn van onze organisatie. We blijven trouw aan de normen en waarden van onze oprichter en zijn een marktleider in de sector. Ons team is zo opgesteld dat deze prioriteiten van kracht blijven."
Bron: supermarketnews.com

VS: Earth Fare wil netwerk in vijf jaar verdubbelen
De CEO van de in North Carolina gevestigde supermarktketen Earth Fare, Frank Scorpiniti, zei onlangs bij de opening van de vijftigste vestiging van het bedrijf dat de keten in de komende vijf jaar nog eens 50 locaties wil openen. Dit houdt onder andere in dat er ongeveer vijf nieuwe supermarkten bijkomen in de omgeving van Charlotte, hoewel er in deze regio al felle concurrentie is van onder andere Sprouts Farmers Market, Whole Foods Market, Harris Teeter en Publix.
Bron: progressivegrocer.com

Amazon introduceert nieuwe thuisbezorgrobot
Amazon heeft een nieuwe thuisbezorgrobot geïntroduceerd onder de naam Scout. De scout heeft een klein formaat en kan zich voortbewegen op over de stoep tot aan de deur van de klant. Scout wordt op dit moment gebruikt in delen van Washington. Hoewel de robot ontwikkeld is om geheel zelfstandig zijn routes af te leggen, worden Scouts in eerste instanties begeleid door Amazon-medewerkers. Scout is ontwikkeld in het techlab van Amazon in Seattle en is in principe in staat om zelf voetgangers, huisdieren en obstakels te omzeilen.
Bron: cnbc.com


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven