Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Manitoba streeft P.E.I. voorbij in Canadese aardappelteelt

Prince Edward Island regeert niet meer. Manitoba is binnenkort de nieuwe aardappelkoning van Canada. Simplot spendeert 350 miljoen euro aan z'n fritesverwerkingsstation in Portage la Prairie. De grotere fabriek, twee keer het formaat van het bestaande station, gaat begin 2020 draaien. Simplot heeft nog zo'n 6475 ha aardappelen nodig om de fabriek te voorzien, waardoor Manitoba op de eerste plaats in het land zal komen te staan. 

Minister Ralph Eichler: "De toegevoegde aardappelteelt zal Manitoba tot het grootste aardappelteeltbedrijf in Canada maken." 

De afgelopen jaren hebben Manitoba telers 25900 ha aan aardappelen gepoot. Waarschijnlijk heeft Prince Edward Island in 2019 de meeste ha, maar de aardappeloogst van Manitoba is geraamd 20% hoger te liggen en de algehele teelt slechts 10% minder dan die van P.E.I. Dat betekent dat de extra 6475 ha Manitoba aan de top zal brengen.

Producer.com beschrijft hoe de investering in Manitoba's aardappelsector van belang is voor de economie. Naast de uitbreiding van Simplot van 350 miljoen euro, investeert McCain Foods 66 miljoen euro om z'n aardappelverwerkingsstations in Carberry en Portage la Prairie te moderniseren. 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven