Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

verkoop aan hoogste bieder

Kenianen zetten Del Monte onder druk

De bewoners van Murang'a hebben gedreigd om het land dat door Del Monte in hun district is gehuurd binnen te vallen wanneer ze niet betrokken worden bij het proces van pachtvernieuwing. Via een groep afgevaardigden van Murang'a County willen de bewoners dat het omvangrijke ananasteeltbedrijf wordt verkocht aan de hoogste bieder en dat ze worden betrokken bij het besluitvormingsproces door middel van publieksparticipatie.

De partijleider van Thirdway Alliance Ekuru Aukot, die de groep tegen Del Monte als vriend vertegenwoordigt, heeft de provinciale overheid opgeroepen ervoor te zorgen dat de pachtovereenkomst voor het land niet automatisch wordt verlengd en dat bewoners de mogelijkheid krijgen om te besluiten wat er hierna gaat gebeuren.

Aukot beweerde ook dat de internationale onderneming in de 49 jaar dat het het land beheert, grove schendingen van de mensenrechten heeft gepleegd op haar werknemers en zich ook onder meer schuldig heeft gemaakt aan milieuvervuiling en economische delicten. Hij verklaarde tevens dat Del Monte de werkelijke waarde van het land en zijn werkelijke areaal blijft verzwijgen. Aukot beweerde dat het land een oppervlakte van 28.000 hectare heeft, maar dat het bedrijf blijft liegen dat de oppervlakte 21.000 hectare is.

"Er moet een manier zijn om Del Monte en het volk van Murang'a van hetzelfde land gebruik te laten maken. Volgens ons lijkt het erop dat het bedrijf opschept over politieke bescherming van de gebruikelijke lokale kartels die we binnenkort zullen uitroken", zei Aukot.

Bron: allafrica.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven