Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Piet Nijboer, Uw Groenteman en Slijterij

"Jonge ondernemers moeten bij overnames wél de kans krijgen van banken"

Tholen - Piet Nijboer is na 45 jaar in de groenten- en fruithandel toe aan vrije tijd. Hier en daar laat hij vallen dat hij een overname kandidaat zoekt voor zijn goedlopende AGF-speciaalzaak in Oldenzaal. "Een aantal jonge ondernemers hadden interesse maar gezien de starre opstelling van banken tegenwoordig is dat nog niet gelukt. Het gaat om de overname van het winkelpand en dan eisen de banken dat zij ook eigen kapitaal meebrengen. De banken zijn wat dat betreft heel star. Jonge ondernemers moeten wel de kans krijgen."

Dus werkt Piet nog rustig door in zijn AGF-speciaalzaak die hij in 1996 combineerde met een slijterij. "Destijds maakte nieuwe wetgeving dat mogelijk. Omdat in het winkelcentrum geen slijterij was en ik de ruimte had, dit pand is 200m2 groot, ben ik met de slijterij gestart. Maar de AGF-handel is en blijft de hoofdzaak, de slijterij is meer service richting klanten. We zitten hier vlak aan de grens waar de btw-tarieven veel lager liggen, dus dat maakt het lastig. Van de extra omzet kan ik leuk van op vakantie, maar een nieuwe ondernemer kan die ruimte ook heel anders invullen. In dit winkelcentrum is nog plek voor een slager. Deze winkel uitbouwen naar een versmarkt is bijvoorbeeld een goede mogelijkheid."

Piet heeft genoeg ondernemende ideeën maar het ontbreekt hem aan motivatie om in te spelen op de nieuwe kansen. "Vrije tijd komt tegenwoordig op de eerste plaats, voor de omzet", vertelt hij. "Ik ben op mijn 15e jaar dit vak ingerold. In 1983 ben ik hier begonnen met een eigen zaak, nu, op mijn 63e wil ik het toch een beetje rustiger aan gaan doen."

Het aanbod in de AGF-speciaalzaak is compleet, van losse AGF-producten tot vers klaargemaakte maaltijden, smoothies, rauwkosten en soepen. Digitaal is Piet Nijboer ook te vinden, het goed bijhouden ervan heeft echter geen prioriteit meer. "Dat is allemaal iets voor een nieuwe ondernemer. Het loopt hier goed, ik kan er goed van leven maar je kunt er nog alle kanten mee op. Het winkelcentrum de Thij, waar de AGF-speciaalzaak zich bevindt, wordt op dit moment helemaal gemoderniseerd waarbij de Albert Heijn supermarkt een groter oppervlakte krijgt. De AGF-specialist ziet dat niet als bedreiging. "We hebben de supermarkt nodig - geen supermarkt, geen klanten -, met het assortiment kunnen we het niet meer winnen, daarin zijn zij net zo uitgebreid, maar door te specialiseren kun je je nog wel onderscheiden van de supermarkt", besluit Piet.

Voor meer informatie
Uw groenteman Piet Nijboer
Johanna van Burenlaan 206-208
Oldenzaal
T: 0541 516 764
www.degroenteman.nl 
ugpietnijboer@hotmail.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven