Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje (Murcia): De laatste 10 jaar groeit de export van druiven met 61%

De export van druiven is de laatste tien jaar met meer dan 10% gestegen in de regio van Murcia, aldus een rapport van het Ministerie van Landbouw. De regio exporteerde 74.282 ton aan druiven. Dit staat gelijk aan 68% van de totale productie van vorig jaar. De waarde van deze export is meer dan 112 miljoen euro. Dit is 60% van de totale waarde van de nationale export.

Engeland en Duitsland ontvangen het grootste aandeel van deze druiven, namelijk 71%. De landen die volgen in aflopende volgorde zijn: Nederland, Portugal, Denemarken, Finland, Zuid-Afrika, Frankrijk, Zweden en Polen.

In oktober werd in Madrid het Grape Attraction 2012 congres gehouden. Het congres werd geopend door Antonio Cerdá, de Minister van Landbouw en Water. Tijdens dit congres werd duidelijk dat Murcia de belangrijkste producent en exporteur van pitloze druiven is.

Bron: Murciaeconomia.com


Publicatiedatum: