Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samenwerking PerfoTec en Hessing leidt tot nominatie voor Fruit Logistica Innovation Award 2019

Gasflush systeem past gasmengsel aan op respiratiebehoefte AGF

Het in Nederland ontwikkelde CO2-control gasflush systeem met een gepatenteerde gas-spoelbuis voor alle verpakkingsmachines is een van de 10 nominaties voor de Fruit Logistica Innovation Award (FLIA). Het systeem past een gasmengsel van CO2, zuur- en stikstof aan, aan de respiratiebehoeften van de betreffende groenten- en fruitproducten en is ontwikkeld in samenwerking met snijderij Hessing.

De PerfoTecO2Control is een gasflush systeem met een gepatenteerde gasbuis dat kan worden toegepast op alle typen verpakkingsmachines. Door een nauwkeurig afgesteld, gecontroleerd mengsel van perslucht en stikstof, dat wordt aangepast aan de respiratiebehoefte van de betreffende groenten- en fruitproducten, leidt dat tot een langere houdbaarheid en minder voedselverspilling. De gepatenteerde gasbuis van PerfoTec in combinatie met software en sensoren maken het namelijk mogelijk om voor te spoelen met stikstofgas. Op dit manier wordt een exacte en consistente O2-concentratie in de verpakking bereikt.

Volgens PerfoTec heeft dat een aantal voordelen voor verpakkingsbedrijven: een verhoogde verpakkingssnelheid, aanzienlijke gasbesparing en lagere arbeidskosten. De langere houdbaarheid zorgt daarnaast voor de vermindering van voedselverspilling en plastic afval, en dus voor een lagere CO2-uitstoot.

Voor meer informatie
Perfotec
Klompenmakersweg 16
3449 JB Woerden
The Netherlands
T: +31 (0)297 25 55 54
E: info@perfotec.com 
W:www.perfotec.nl

 

Publicatiedatum: