Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Samenwerking PerfoTec en Hessing leidt tot nominatie voor Fruit Logistica Innovation Award 2019

Gasflush systeem past gasmengsel aan op respiratiebehoefte AGF

Het in Nederland ontwikkelde CO2-control gasflush systeem met een gepatenteerde gas-spoelbuis voor alle verpakkingsmachines is een van de 10 nominaties voor de Fruit Logistica Innovation Award (FLIA). Het systeem past een gasmengsel van CO2, zuur- en stikstof aan, aan de respiratiebehoeften van de betreffende groenten- en fruitproducten en is ontwikkeld in samenwerking met snijderij Hessing.

De PerfoTecO2Control is een gasflush systeem met een gepatenteerde gasbuis dat kan worden toegepast op alle typen verpakkingsmachines. Door een nauwkeurig afgesteld, gecontroleerd mengsel van perslucht en stikstof, dat wordt aangepast aan de respiratiebehoefte van de betreffende groenten- en fruitproducten, leidt dat tot een langere houdbaarheid en minder voedselverspilling. De gepatenteerde gasbuis van PerfoTec in combinatie met software en sensoren maken het namelijk mogelijk om voor te spoelen met stikstofgas. Op dit manier wordt een exacte en consistente O2-concentratie in de verpakking bereikt.

Volgens PerfoTec heeft dat een aantal voordelen voor verpakkingsbedrijven: een verhoogde verpakkingssnelheid, aanzienlijke gasbesparing en lagere arbeidskosten. De langere houdbaarheid zorgt daarnaast voor de vermindering van voedselverspilling en plastic afval, en dus voor een lagere CO2-uitstoot.

Voor meer informatie
Perfotec
Klompenmakersweg 16
3449 JB Woerden
The Netherlands
T: +31 (0)297 25 55 54
E: info@perfotec.com 
W:www.perfotec.nl

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven