Franse Saveurs du Bout de Monde maakt vergeten groenten weer populair

Vincent Elegoet, directeur van het Franse Saveurs du Bout du Monde, is al ruim 10 jaar actief op de markt voor 'vergeten groenten'. Hierdoor heeft hij  inmiddels ervaring genoeg om te weten naar welke vergeten groenten er vraag is onder consumenten. "Van een aantal van deze groenten is de populariteit gegroeid, denk maar aan pastinaak of Jeruzalem artisjokken," vertelt Vincent Elegoet. De laatste jaren is niet alleen de vraag in Frankrijk toegenomen maar ook  de export naar Italië, Spanje en Groot-Brittannië. "Zelfs Nederland importeert Bretonse pastinaak!"

Vincent merkt op dat bepaalde groenten die in Frankrijk als 'vergeten' worden beschouwd dit in het buitenland misschien niet zijn. De cultuur en culinaire tradities zijn van grote invloed op het consumptiepatroon. 

Vincent legt uit dat de beschikbaarheid tegenwoordig groot genoeg is om aan de groeiende vraag te beantwoorden. "We kunnen grote hoeveelheden van bepaalde klassieke groenten leveren, zoals rammenas, Jeruzalem artisjok, pastinaak en koolraap. "Ik ben daarnaast van mening dat de vraag naar deze groenten momenteel niet meer zo sterk groeit. Ik denk dat de huidige markt ontwikkeld is."

Als gevolg van de grotere beschikbaarheid en de ontwikkelingen in een aantal Franse teeltgebieden, zijn de prijzen volgens Vincent de afgelopen twee tot drie jaar gedaald. 

"Eerst waren er geen aanbiedingen maar nu zien we bijvoorbeeld dat rammenas en pastinaak in grote supermarkten met korting verkocht worden."

Vincent, die voortdurend op zoek is naar nieuwe smaken, wil zijn klanten graag verrassen. "Ik kijk altijd uit naar nicheproducten. We willen ons aanbod zo kleurrijk, gevarieerd en origineel mogelijk houden."

"Momenteel hebben we een paar rustieke en kleurrijke aardappelrassen in ons assortiment," vervolgt Vincent. Hij bedoelt hiermee onder andere de Mulberry Beauty, een ras met roze vruchtvlees dat het dit jaar goed zal doen tijdens het Valentijnsdiner.  

Tot slot verbreedt Vincent zijn horizon door ook naar Zuid-Amerika te kijken. "We zijn enorm geïnteresseerd in aardappelrassen uit de Andes. Uit Peru halen we nu al oca en yacón, dit is een wortelgewas met bijzondere eigenschappen. Blijf ons ook in de toekomst volgen om te ontdekken wat voor nieuws we steeds weer te bieden hebben." 


Voor meer informatie:
 Vincent Elegoet
Saveurs du Bout du Monde
ZA du Croissant
29250 Plougoulm
Tel: 02 98 29 85 61
Fax: 02 98 29 85 62
Email: sbm4@wanadoo.fr 
www.sbm-web.com 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven