Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

BLE Markt Rapport week 3:

Citrus kleine maten: Spanje, Italië, Turkije, Israël en Marokko op de Duitse markt

De mandarijnenmarkt werd deze week gedomineerd door Spaans fruit, met name Clemenvilla’s. Ze hadden in vergelijking de beste smaak. Israëlische Orri’s voldeden aan de wensen wat betreft diameter en kleur, met stabiele verkopen en een sterke vraag van distributeurs. Enkel in Keulen gingen de prijzen iets omlaag. Turkije was sterker aanwezig met Nadorcott. De eerste Minneola’s arriveerden in München en Berlijn. Ze konden echter niet concurreren met de Turkse Murcott’s en kregen daarom niet veel belangstelling.

Eveneens uit Turkije waren er Tacle’s op de markt, als aanvulling op het overige aanbod. De afwisselende maten en schilkwaliteit van de Cypriotische Nova’s waren aanleiding voor weinig interesse daarin. In het clementine segment werd de prioriteit gegeven aan Clemenule’s uit Spanje. Op sommige plaatsen werden Marokkaanse Nour mandarijnen goed verkocht. Italiaanse artikelen met blad vulden het beschikbare assortiment verder aan. De campagne van Turkse Statsuma’s is afgelopen. Over het algemeen bleven de prijzen op hetzelfde niveau, aangezien aan de vraag goed voldaan kon worden. De enige dalingen waren locatiegebonden.

Appelen
Zoals gebruikelijk rond deze tijd van het jaar werd de markt beheerst door Duitse appelen van allerlei variëteiten. De handel was kalm en aan de vraag werd met gemak voldaan.

Peren
Italiaanse Abate Fetel en Santa Maria waren de basis van het aanbod en hun aanwezigheid nam tevens iets toe. Italiaanse Williams Christ speelden deze week een kleinere rol.

Tafeldruiven
Vanwege de lage temperaturen was de handel in druiven ook rustig. Verschillende retailers deden wel goede zaken, waardoor de handel op de het marktplein buiten soms wat onder druk stond en marktkooplui hun prijzen moesten verlagen.

Sinaasappelen
Er waren vooral Spaanse Navelina’s en Truske Washington Navels beschikbaar. Het winterweer zorgde voor goede verkopen. De prijzen waren overwegend stabiel.

Citroenen
Het Spaanse aanbod was sterker dan het Turkse. De vraag was tevredenstellend. De prijzen ontwikkelden zich ongelijkmatig.

Bananen
Overeenkomstig de trends voor de tijd van het jaar waren de verkopen van bananen niet erg enerverend. De vraag was wat timide vanwege het brede aanbod van citrus alternatieven.

Bloemkool
De verkopen waren wat beperkt. Sommige leveranciers leverden minder regelmatig dan dagelijks, of in sommige gevallen zelfs de hele week niet. Door de verminderde beschikbaarheid ging de prijs wel om hoog.

Sla
IJsbergsla was enkel beschikbaar vanuit Spanje. Omdat er niet altijd een stabiele vraag was, daalden de prijzen van tijd tot tijd.

Komkommers
Het aanbod van komkommers werd vooral overheerst door Spanje. Maar de beschikbaarheid was beperkt. Daarom stegen de prijzen en in veel gevallen duurde dat voort tot aan het weekend.

Tomaten
Het aanbod was beperkt en de vraag niet bepaald sterk, maar toch kon daar niet altijd volledig aan voldaan worden. Het gevolg was dat de prijzen omhoog gingen.

Paprika’s
De hoofdmoot van het aanbod kwam vanuit Spanje. Turkije en Marokko vulden dat aan met leveringen die veel kleiner waren. De verkopen stegen iets. Toch bleef de vraag wat tam.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven