Tsjechische investeerder neemt mogelijk Metro over

Frankrijk: Sterke omzetgroei in vierde kwartaal voor Carrefour
Carrefour had in zijn vierde kwartaal een toename in like-for-like groepsomzet van 1,9%. In de eerste negen maanden was de toename van deze omzeet 1,1%. De online omzet van voedingsmiddelen was met meer dan 30% toegenomen. De like-for-like-omzet in Brazilië was met 6,2% gestegen, wat met name kwam door prijsinflatie, een natuurlijke groei van 10,7% en verbeterde commerciële prestaties. De like for like-omzet daalde in Frankrijk met 0,1%. Verder bleef de omzet in Frankrijk stabiel, ondanks de protestacties van de gele vestjes.
Bron: businesswire.com

België: Spar gebruikt Nutri-Score-labels op huismerk
Spar gaat in België gebruik maken van het Nutri-Score-labelsysteem voor de eigen huismerkproducten. Met 2020 moet het labelsysteem dat voedingswaardes aangeeft op alle huismerkproducten te vinden zijn, die in winkels van de retailpartner Colruyt worden aangeboden. "Het is voor ons erg belangrijk dat we onze klanten op heldere wijze informeren over onze producten. Dit zorgt ervoor dat ze verantwoordelijke wijze kunnen bepalen welke producten ze willen consumeren," aldus Stefan Goethaert van Colruyt Group Fine Food.
Source: esmmagazine.com

Tsjechische investeerder neemt mogelijk Metro over
De Tsjechische investeerder Daniel Kretinsky bereidt volgens anonieme bronnen een bod tot overname van Metro voor. Global Commerce (EPGC), dat eigendom is van Kretinsky en de Slowaakse investeerder Patrik Tkac is volgens de bronnen bezig om de financiering voor de overname op orde te krijgen. Het bod zou op zijn vroegst in maart kunnen worden geplaatst. Kretinsky is CEO van het conglomeraat EPH en is aandeelhouder van het Franse nieuwsblad Le Monde. Samen met Tkax heeft hij al een aandeel van ongeveer 10% in Metro. De marktwaarde van Metro wordt geraamd op €5,2 miljard. Zowel EPGC als Metro weigerden commentaar.
Bron: esmmagazine.com

Thailand: Tesco-Lotus introduceert Thais assortiment
Tesco-Lotus heeft onder het Tesco-merk 45 Thaise producten geïntroduceerd voor de Thaise markt. De voedingsmiddelen betreffen zowel hartige als zoete producten, die hun oorsprong in Thailand zelf vinden. Enkele producten in het assortiment zijn zoete tamarinde uit Phetchabun, paarse zoete aardappelen uit Ubon Ratchathani, doerian uit Chanthaburi, mango's uit Prachuap Khiri Khan en kokossuiker uit Samut Songkhram. De producten worden gebruikt in traditionele recepten en geven tegen een betaalbare prijs een authentieke smaak. Tesco werkte voor de nieuwe producten met het Thaise ministerie van Handel, om zo producten te verkrijgen die qua veiligheid en kwaliteit voldeden voor de internationale markt. Het initiatief ondersteunt Thaise kleine en middelgrote bedrijven, zodat deze hun distributienetwerk tot buiten Thailand uit kunnen breiden.
Bron: retailanalysis.igd.com

 

Ierland: Aldi werft 500 werknemers en opent zeven winkels
Aldi is in Ierland van plan om 500 nieuwe personeelsleden te werven en om zeven nieuwe winkels te openen. De vacatures betreffen functies als winkelmanagers, winkelassistenten en regio-managers. Vanaf het begin van februari wil Aldi een minimumloon hanteren van €11,90 per uur, wat overeenkomt met het minimumloon dat wordt geadviseerd door de Living Wage Technical Group. Aldi is al ruim tien jaar de Ierse keten die de hoogste lonen hanteert, met veel werknemers die lonen ontvangen van tot €14 per uur. Het marktaandeel van Aldi is uitgegroeid tot 10,8%. In het afgelopen jaar werd het aantal nieuwe klanten uitgebreid met 270.000 consumenten.
Bron: rte.ie

Italië: verkoopmachines voor SIM-kaarten bij Carrefour
Iliad heeft zijn distributienetwerk voor SIM-kaarten uitgebreid door middel van verkoopautomaten bij Carrefour-winkels. De verkoopautomaten van het type "Simbox" zijn nu al toegankelijk bij vijf Carrefour-supermarkten in Turijn, Pavia, Lucca, Paderno Dugnano en San Giuliano Terme en bij vijf winkelcentra verspreid over Italië. Ook heeft Iliad overeenkomsten gesloten voor de plaatsing van Simbox-machines bij de ketens Coin en Unieuro. De SIM-kaarten van Iliad kosten €9,99 per stuk en zijn verkrijgbaar bij zo'n 150 verkooppunten in Italië.
Bron: telecompaper.com

Zwitserland: Migros Group heeft 1,3% meer jaaromzet
De Zwitserse retailer Migros Group had over heel 2018 een omzet van CHF 28,4 miljard (€25,1 miljard). Jaar op jaar is dat een toename van 1,3%. De geconsolideerde omzet omzet steeg met 2,5% tot CHF 16,9 miljard (€14.9bln). De supermarkten en hypermarkten van Migros zorgden over heel 2018 in de Zwitserse thuismarkt voor een omzet van CHF 11,8 miljard (€10,4 miljard). De omzet bij de 10 coöperaties van Migros namen met 1,5% toe, ondanks de moeilijke omstandigheden binnen de sector. Het klantenverkeer was toegenomen, met in totaal 350 miljoen transacties aan de hand van een toename van 1,5%.
Bron: esmmagazine.com

Ahold-Delhaize heeft meer netto omzet in vierde kwartaal
Ahold-Delhaize heeft melding gemaakt van een sterke omzetgroei in het vierde kwartaal. De netto omzet kwam neer op €16,5 miljard, wat 3,0% meer is dan vorig jaar. De vergelijkende winkelomzet steeg in de VS met 2,7%, waaraan te zien is dat de Amerikaanse tak van Ahold-Delhaize zijn momentum daar voort weet te zetten. In Nederland steeg de vergelijkende winkelomzet met 3,3%. Door verbeteringen in de bedrijfsvoering steeg de vergelijkende winkelomzet in België met 3,0%. In Centraal en Zuid-Europa steeg de vergelijkende omzet met 2,0%, waarbij met name in de Tsjechische Republiek sprake was van sterke resultaten. De netto online omzet steeg in het vierde kwartaal met 26,4%. Over het hele jaar kwam de online omzet neer op €3,5 miljard.
Bron: aholddelhaize.com

Amazon sluit partnerschap met Vietnamese ministerie van handel
Amazon heeft een overeenkomst gesloten met VECOM (Vietnam E-commerce Association). VECOM is een orgaan van het Ministerie van Handel van Vietnam, dat een aantal lokale online handelaren vertegenwoordigt. Door de samenwerking kunnen deze handelaren direct hun goederen leveren aan groothandelaren in de VS, Japan en Europa. De samenwerking is de eerste activiteit van Amazon in Vietnam. Vietnam is een van de grootste exporteurs ter wereld. De eigen markt is echter relatief klein. De internationale markt biedt zodoende tal van mogelijkheden voor het land. "Vietnam heeft meer dan 700.000 ondernemingen, waarvan 98% midden- en kleinbedrijven zijn. Daarom is het van cruciaal belang dat naast de promotie van conventionele handel ook e-commerce meer wordt ontwikkeld, aldus Vu Ba Phu, die aan het Ministerie van Handel is verbonden.
Bron: retailanalysis.igd.com

VS: Walmart heeft 2.000 vacatures voor tech afdeling
Walmart is van plan om in 2019 zo'n 2.000 mensen te werven voor zijn technologische afdeling. De retailgigant wil meer druk zetten achter e-commerce en innovaties binnen de eigen vestigingen. Er wordt onder andere gezocht naar een CEO voor een nieuwe startup onder de paraplu van Store No.8, wat een IT-bedrijf van Walmart in Silicon Valley is. De functie van de nieuwe CEO komt neer op het opbouwen van een geheel nieuwe onderneming, waarin met het directieteam van Walmart wordt samengewerkt.
Bron: delimarketnews.com

VS: New Seasons Market ondersteunt onbetaalde ambtenaren
Een onafhankelijke retailgroep aan de westkust van de VS gaat ondersteuning geven aan ambtenaren, die door de shutdown in de VS op dit moment geen salaris krijgen uitgekeerd. De retailgroep beheert de ketens New Seasons Market en New Leaf Community Markets. Via deze ketens worden kortingsacties georganiseerd, die specifiek bedoeld zijn voor de ambtenaren. Elke klant die met een identificatiekaart kan bewijzen dat hij of zij een ambtenaar is, krijgt 15% korting op onder andere versproducten.
Bron: progressivegrocer.com


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven