Wilko Fruit breidt exotenprogramma uit met Peruaanse mango's

"Goede vraag en stabiele prijzen op mangomarkt"

Tholen - Wilko Fruit heeft vanaf dit seizoen mango's toegevoegd aan haar exotenassortiment. Wekelijks arriveren er twee a drie containers bij de importerende groothandel in Breda onder het welbekende Gaudias-merk. "Peru wordt voor ons een belangrijk importland. We willen ook avocado's, asperges, druiven en citrus uit Peru gaan aanbieden", vertelt Ronald Villarreal van Wilko Fruit.

"Voorheen kochten we wel eens mango's bij collega-importeurs, maar we hebben nu zelf afspraken gemaakt met gecertificeerde telers", vertelt Ronald. "Hierdoor kunnen we programma's maken met Ready-to-Eat en conventionele mango’s van de variëteit Kent voor het hele seizoen."

"We krijgen de mango's uit Peru binnen van november tot en met maart, vervolgens is er een gat van twee maanden en dan krijgen we de mango's binnen uit een andere regio in Peru. Vervolgens proberen we in de zomermaanden de aansluiting te maken met Mexicaanse mango's", vertelt Ronald.

Volgens de importeur is de vraag naar mango's momenteel goed. "We zitten al een week of vier op een stabiele verkoop en we verwachten dat de prijzen iets omhoog gaan in verband met minder productie. Onze klanten reageren enthousiast op de uitbreiding van het assortiment, want de containers zijn snel leegverkocht. Ook vanuit Spanje is bijvoorbeeld de vraag naar de mango's momenteel goed."

Voor meer informatie:
Ronald Villareal
Wilko Fruit
Tel: 076-5244455 
info@wilkofruit.com
www.wilkofruit.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven