Bij Henk en Nadia groenten en fruit

Belgische asperges al gespot op de markt

Tholen - De eerste Belgische asperges van 2019 zijn gespot op de Belgische markten. "Dit jaar hebben we ze vroeger dan anders", vertelt markthandelaar Henk van Henk en Nadia groenten en fruit. "Deze eerste asperges komen uit de serre, zo vroeg als dit jaar heb ik het nog niet meegemaakt." 

Gisteren lagen ze voor het eerst op de kraam. Een verwarmd 'stalleke' moest klanten over de streep trekken er in te kou op uit te gaan voor boodschappen. "Met dat slechte weer zijn er natuurlijk een stuk minder klanten. Gisteren was het wel een drukke markt maar we rekenden erop dat we niet veel zouden verkopen. We hadden dus niet veel ingekocht, 4 pakjes. De asperges zijn ook nog erg duur, we leggen ze voor 14 euro per pakje van 500 gram te koop." 

Volgens Henk zien de asperges er kwalitatief goed uit. "Ze hebben een mooie maat. Ik weet niet hoe ze smaken, maar er zijn nog geen klanten geweest die de Belgische asperges hebben gekocht. Dus misschien moeten we ze nog zelf opeten." 

Peruaanse asperges verkopen Henk en Nadia wel met enige regelmaat. Henk: "Het gaat eigenlijk hele de winter door. We verkopen geen massa's, het gaat om 10 pakjes per week ongeveer. Deze zijn ook veel goedkoper dan de Belgische nu, 5,75 euro voor een pakje."

De aanvoer van een andere populaire witte groente komt al langer uit de Belgische serres, de kasbloemkooltjes. "Deze zijn er al enkele maanden, de prijs schommelt nog wel afhankelijk van de aanvoer en de maat. Nu verkopen we ze voor 2,50 per bloemkooltje."

Voor meer informatie
Henk en Nadia groenten en fruit openbare markt
@Henk en Nadia groente en fruit openbare markt
T:+32 486 57 90 06
henknadia@skynet.be 
Openbare Markten in Antwerpen op het : Sint-Jansplein Antwerpen, Villegasstraat Berchem, Filip Wiliotstraat/Rooiplein Berchem.

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven