Eerste Hollandse kasasperges van The Greenery gekocht door P. Smets uit Geleen

Vandaag zijn bij The Greenery de eerste Nederlandse asperges uit de kas geveild, de koper is P. Smets. De opbrengst van het eerste kistje van 5 kilo was € 6.000,-. Pierre Smets kocht het eerste kistje voor het bedrag van € 3.000,- waarna The Greenery het bedrag verdubbelde tot € 6.000,- en de opbrengst samen met de koper doneert aan het Kinderen Kanker Vrij (Kika).

Al sinds 1930 is P. Smets actief als grossier in Geleen. Met Pierre Smets is de tweede generatie nog altijd volop binnen het bedrijf in het werk. Zoon Loek draagt zorg voor expeditie, verkoop en logistiek en zoon Richard is verantwoordelijk voor logistiek en verkoop. Waar veel collega-grossiers in de loop der jaren zijn afgevallen, heeft Smets in de loop der jaren haar positie alleen maar uitgebouwd. “We staan bijna letterlijk dag en nacht klaar voor onze klanten. Dat er nog meer oorzaken voor het succes zijn aan te wijzen, blijkt wel uit de fijnmazige distributie die het bedrijf levert. Daarin gaan we behoorlijk ver. Onze klanten krijgen hun product aangeleverd op het tijdstip en de plek die ze wensen. Voor de marktjongens die geen koeling hebben, kan dat dus op verschillende plaatsen zijn", vertelt Loek. "Een klant is veel goedkoper uit als ze ons dagelijks tien kistjes veilingverse handel te laten brengen, dan dat ze zelf naar een handelsterrein moeten rijden om een pallet die ze een week lang opslaan."

De allereerste asperges zijn afgelopen woensdag geleverd door aspergeteler van The Greenery Ron Martens uit het Limburgse Tienray. Ron Martens ziet het als een uitdaging om zo vroeg mogelijk in het jaar asperges te kunnen oogsten om de liefhebbers te laten genieten van het witte goud. Maar dat de asperges zo vroeg geoogst kunnen worden, is zeldzaam te noemen. De asperges zijn van uitstekende smaak en kwaliteit. De productie neemt komende weken geleidelijk toe.

The Greenery heeft zich ontwikkeld tot ketenpartner in teelt en vermarkting van Nederlandse asperges van hoogwaardige kwaliteit. Dagelijks zorgen telers en medewerkers van The Greenery er voor dat het product, in elke gewenste verpakking, al dan niet geschild, zo vlot mogelijk haar weg vindt naar groothandelaren, supermarktketens, cateraars en de verwerkende industrie in de hele wereld. De asperges worden 's nachts gekoeld getransporteerd van de teler naar het Greenery-DC in Breda en ’s morgens voor 9.00 uur verkocht. Het distributiecentrum in Breda is volledig ingericht voor het verpakken en verwerken van asperges.

Sjraar Hulsman, verantwoordelijk voor de productgroep asperges: “Dat Pierre het eerste kistje Nederlandse asperges koopt, onderstreept het vertrouwen dat Smets in ons en onze telers heeft als marktleider in dit product! In het binnenland zien we dat onze Nederlandse primeur asperges uit kas en verwarmde tunnels de Peruaanse asperges nagenoeg van de markt heeft verdrongen. Qua uiterlijk, smaak en versheid verschilt ons product dusdanig, dat de Nederlandse consument bereid is de benodigde meerprijs te betalen. Maar ook bij specialistische (horeca-)klanten in o.a. Duitsland, Frankrijk en Japan zien we Nederlandse primeur asperges gestaag aan marktaandeel winnen”, besluit Hulsman.

Voor informatie kunt u terecht bij:
P. Smets & Zn.
Tel: 046 - 474 23 81
Fax: 046 - 475 73 23
loek@psmets.nl

The Greenery – Team Asperges
Tel: +31 (0) 180 656 978 of -79
t.jegerings@thegreenery.com
s.hulsman@thegreenery.com

Fruit Logistica Hall 1.2, Stand B-20


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven