Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Redpack Maschinen

„De eisen aan machines en verpakkingen zullen verder stijgen"

„Vroeger vroegen we alleen wat er verpakt moest worden – appelen, kersen, pruimen? Maar dat is tegenwoordig niet meer voldoende. Men moet tegenwoordig bijvoorbeeld ook weten welk foliemateriaal tot inzet moet komen en de machine dienovereenkomstig testen en sorteren, zodat ze van begin af aan perfect werk bij de klanten levert", zegt dr. Markus Nöthen van verpakkingsmachineproducent Redpack Maschinen, over de actuele situatie binnen de branche.

„Alle machines werken met conventionele evenals hoog moderne kunststoffolie, maar ook met bioplastic uit cellulose of perkament, en deels met mengsoorten." Momenteel zijn er veel meer discussies over of een verpakkingsmateriaal goed of slecht is. Met onze machines is men daarbij flexibel – zolang het materiaal op een rol komt kunnen we het eerst in de fabriek testen en vervolgens in de praktijk gebruiken!" Een ander belangrijk punt zijn de printers en etiketteerders die tot inzet moeten komen. „Bij de keuze hiervan zijn we niet gebonden maar zoeken we steeds naar de beste bedrijfsoplossing."

Op de Fruit Logistica worden dit jaar drie machines uitvoeriger gepresenteerd. In de categorie kruiden wordt de horizontale Redpack NTS buisfoliemachine voor het verpakken van verse, gesneden kruiden gedemonstreerd. Een bijzonderheid van deze machine is dat ze ook zeer kleine verpakkingsgroottes aan kan. 

Afhankelijk van de behoefte kan deze machine ingesteld worden op een snelheid van tussen de 20 en 90 verpakkingen per minuut. De machine is tevens van een mechanisme voorzien die aan het einde de lucht uit de zakjes drukt.

„Een voordeel van onze machines is dat men voor appelen geen schaaltje meer nodig heeft. Dat bespaart verpakkingsmateriaal en ontziet het milieu", aldus Markus. Voor het verpakken van appelen zonder schaaltjes in een een flowpack wordt de P325E-FI machine reeds ingezet. „De Redpack-technologie ontziet de appel zo, dat deze geen drukplekken krijgt."

Redpack P325E-FI flowpack machine voor appelen in een zak zonder foodtainer

Tenslotte presenteert de firma Redpack de NTS BMI buisfoliemachine. Deze machine is het resultaat van een intensieve samenwerking met vooraanstaande telers, voor het handig verpakken van ijsbergsla. „Onze machine ontziet de sla, is sneller, vereist afhankelijk van het oogstproces minder arbeidskrachten en verpakt de groenten in een gesloten flowpack, waardoor deze beter beschermt blijven tegen kiemen en contaminaties na de oogst."

Bezoek Redpack Maschinen dit jaar tijdens de Fruit Logistica: hal 9, stand F-03.

Voor verdere informatie:
Dr. Markus Nöthen
Redpack Maschinen GmbH
Max-Planck-Str. 4
50858 Köln
Deutschland
Tel: +49 (0) 2234 - 95 15 260
info@redpackmaschinen.de
www.redpackmaschinen.de

Voor Nederland:
Het Packhuys BV 
Ambachtsweg 22
4691 SC Tholen
Nederland
T. +31 (0)166 70 02 15
E. info@het-packhuys.com 
W. www.het-packhuys.com 

 

Publicatiedatum: