Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spaanse Asturian Berries vraagt faillissement aan

Zoals gepubliceerd werd in het Spaanse Staatsblad, heeft het bedrijf Asturian Berries, een van de grootste handelsbedrijven van blauwe bessen in de regio en een partner van de multionational Hortifrut, faillissement aangevraagd.

La Rasa de Selorio, in Villaviciosa, is het eigen teeltbedrijf van Asturian Berries. Het heeft een omvang van zo'n 17 hectare, waarvan 13 hectare specifiek gericht is op de teelt van allerlei soorten rood fruit. De oogst had vorig jaar een omvang van zo'n honderd ton. De grond heeft de ideale eigenschappen voor de fruitteelt: overvloedige aanwezigheid van irrigatiewater en een bodem met een zure pH-waarde. 

Asturian Berries werd in 2006 opgericht met het oogmerk om hun producten op de Europese markten af te zetten. Er werd samengewerkt met Cooperativa de Agricultores de Gijón, een Spaans-Chileens bedrijf, en met Juan Carlos García, een teler en technicus van de Regionale Dienst voor Agrifoodonderzoek- en ontwikkeling (Serida).

Het grootste deel van de oogst wordt buiten Spanje afgezet, aangezien er in Europa een grotere waardering is voor dit product. Het fruit bevat veel antioxidanten en is zeer gunstig voor de preventie van urinewegaandoeningen -zoals nierstenen-, en draagt bij aan de verbetering van de gezichtsscherpte.

Het bedrijf werkt samen met kleine telers. Er wordt gewerkt met integratiecontracten en het bedrijf voorziet telers of landeigenaren van de benodigde productiemiddelen, training en technisch advies, zodat ze onder optimale omstandigheden kunnen telen. In het magazijn van Asturian Berries in Mercasturias, worden dagelijks 21 verschillende parameters opgenomen, zoals de temperatuur en op het gebied van hygiëne.

 

Bron: elcomercio.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven