Spaanse PlusBerries presenteert nieuwe aardbeivariëteit Candela op Fruit Logistica

Het aardbeienseizoen in Huelva is aan de gang. De volumes zijn beperkt vanwege problemen met de herbeplanting van sommige variëteiten en de lage temperaturen, die de groei van het fruit vertragen. De prijzen liggen echter hoog en er is sprake van een goede vraag naar Spaanse aardbeien, zegt Victoria Martín, marketingmanager van het bedrijf AgroMartín, van Grupo PlusBerries. Ze ontmoette FreshPlaza tijdens een bezoek aan de plantages van het bedrijf in Lepe, waar jaarlijks rond de 8.000 ton aardbei en zo'n 3.000 ton vroeg steenfruit geteeld wordt in kassen.

Victoria Martín, marketingmanager van AgroMartín.

"Halverwege december begonnen we met de afzet van aardbeien in dit seizoen. Aan het begin van het seizoen merkten we dat de Europese markten hongerig zijn naar de Spaanse aardbei, die ze, wanneer er beschikbaarheid is, prefereren boven die vanuit andere plaatsen van herkomst, zoals Marokko of Egypte, landen die ongeveer een maand eerder beginnen. De Europese distributieketens waarderen de nabijheid van de Spaanse aardbeien, hun kwaliteitsprotocollen en voedselveiligheid", aldus Victoria Martín.

Dit jaar beschikt AgroMartín over 24 hectare meer dan in het vorige seizoen en voor de eerste keer heeft het bedrijf 17 hectare aan teelt die gecertificeerd is als 'nul residu'. "We proberen ons aan te passen aan deze groeiende trend waarin het gebruik van traditionele behandelingen 'gedemoniseerd' wordt. Deze gewasbeschermingsmiddelen kunnen een gevaar opleveren voor onze gezondheid. Daarom zijn de normen op het gebied van de teelt en verwerking van het fruit steeds strenger. Op dit moment verbouwen we onze gewassen onder de methode geïntegreerde teelt en nu dus ook als nul residu. Volgend seizoen zullen we daarnaast beschikken over 16 hectare aan biologische teelt. Dit deel bevindt zich momenteel in het tweede jaar van het omschakelingsproces".

De grootste vernieuwing voor PlusBerries dit seizoen is echter de introductie van de nieuwe aardbeivariëteit Candela. De officiële presentatie zal plaatsvinden tijdens de komende editie van Fruit Logistica. We hebben echter al wel de kans gehad om vast te stellen dat het gaat om een aardbei met een zeer zoete smaak en een zachte structuur, die ook opvalt vanwege zijn levensduur en resistentie tegen plagen.

"De telers bij Plus Berries zijn specialisten. Wij, als Agromartín, zijn gespecialiseerd in aardbei en steenfruit". Ook onderdeel van de groep zijn Frutas Remolino (frambozenspecialisten), La Canastita (bramenspecialisten), Frutas Hermanos Pulido en Tilla (blauwebessenspecialisten) en Caver, in Extremadura (specialisten in steenfruit van het midden- en late seizoen, broccoli en granaatappel).


De belangrijkste markten voor PlusBerries zijn Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Oostenrijk, hoewel de aanwezigheid van het bedrijf in Spaanse supermarkten toeneemt. "Daar groeit onze afzet aanzienlijk", zegt Victoria. "Het feit dat we de eersten zijn die steenfruit op de markt brengen en daarnaast het complete scala aan zachtfruit kunnen bieden, maakt ons aantrekkelijk voor supermarktketens, die we een integrale en complete bevoorrading bieden".

Dit jaar zal het bedrijf in Huelva voor de eerste keer jaarrond aardbeien telen, wat mogelijk is vanwege de toevoeging van nieuwe plantages in Noord-Spanje. Ook heeft het bedrijf een jaarrond aanbod van steenfruit dankzij de import vanuit andere landen, zoals Zuid-Afrika en Chili.

 

Voor meer informatie:
Victoria Martín
Agromartín/PlusBerries
M: 0034 673109821
T: 0034 959504454
victoriamartin@plusberries.com
www.plusberries.com
www.agromartin.com


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven