Galilee Export

Avocado's uit Israël krijgen veel waardering in Europa

Galilee Export werd 7,5 jaar geleden opgericht en is nu het tweede grootste bedrijf in Israël voor het verhandelen en exporteren van AGF. Milouot, the Galilee Citrus Packing House en Gal Avocado zijn de eigenaren van het bedrijf. Ze hebben een dochtermaatschappij in Nederland en een tak in Frankrijk met twee kantoren.

De hoge kwaliteit van de avocado's uit Israël van Hass en gelijksoortige rassen hebben veel waardering gekregen op de Europese markt en de vraag naar deze avocado's stijgt gestaag. 

Dat is niet de enige reden dat de avocado het belangrijkste product van Galilee Export op de Europese markt is. De technologische kennis van het bedrijf maakt het mogelijk om aan klanten binnen korte tijd grote hoeveelheden op maat te leveren. 

Het bedrijf beheerst de fruithandel uit Israël, waarvan de belangrijkste producten avocado, citrus en mango zijn. De citrussector draait vooral om Ori mandarijnen en grapefruit. Galilee Export verhandelt ook paprika's uit Arava, Majhool dadels uit de Jordaanse Vallei en Arava. Vanuit de rest van het land: granaatappelen, Sharonfruit, wortelen, druiven en lychee. 

Galilee Export exporteert: avocado (31.000 ton), citrus (20.000 ton), mango (5.000 ton), granaatappel (6.000 ton), dadels (3.000 ton), paprika's (10.000 ton) Sharonfruit(1.000 ton), druiven (700 ton). Het bedrijf probeert ook 7.000 ton wortelen te exporteren.

Bron: israelagri.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven