Ayelet Lantzer, Adafresh

"Jaarrond kruidenassortiment vanuit ons DC in Maasdijk"

Tholen - Adafresh blijft zich richten op de verdere ontwikkeling van de kruidenmarkt. Hoewel het bedrijf haar kruiden in Israël teelt, heeft het ook een complete infrastructuur voor verse kruiden in Kenia opgebouwd. "Als een bepaald product in Israël beperkt beschikbaar is, dan kunnen we dit uit Kenia aanvoeren," legt directeur Ayelet Lantzer uit. 

Terwijl het areaal voor verse kruiden in Israël redelijk stabiel blijft (ondanks dat de kosten voor water en arbeid fors toegenomen zijn), neemt de kruidenteelt in Kenia toe omdat veel telers van bloemen overschakelen op de teelt van verse kruiden. De concurrentie in de kruidensector is groot. "Het aantal spelers is de laatste jaren flink gegroeid maar toch is er nog ruimte om verder uit te breiden," aldus Ayelet. "Onze kracht is dat we onze klanten jaarrond een uitgebreid assortiment verse kruiden van hoge kwaliteit kunnen leveren vanuit ons distributiecentrum in Maasdijk."

Volgens de directeur van Adafresh is de populariteit van basilicum nog steeds ongeëvenaard. Klanten zijn ook steeds vaker op zoek naar kruiden die langer houdbaar zijn. Vandaar dat de producten hen zo vers mogelijk moeten bereiken," vervolgt Ayelet. De consumenten zijn vooral op de Europese markt te vinden. "We exporteren steeds vaker naar Scandinavië maar ook naar landen in Oost-Europa. In Polen is de markt voor verse kruiden bijvoorbeeld sterk in ontwikkeling." 

Tijdens de komende editie van Fruit Logistica in Berlijn zal Adafresh Israëlische Medjool dadels presenteren als aanvulling op haar kruidenassortiment. "We wilden ons aanbod uitbreiden met een exotisch product dat waarde toevoegt en Medjool dadels passen perfect in dit plaatje." 

Fruit Logistica, Hall 3.2 B-16

Voor meer informatie:
Ayelet Lantzer
Adafresh
Farm 37
Kfar Truman, 73150
Israel
Tel: +972 73 233 2200
ayelet@adafresh.co.il 
www.adafresh.co.il 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven