Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Vernieuwde ethyleen-generator op Fruit Logistica

Catalytic Generators heeft onlangs haar Easy-Ripe Ethylene Generator voor het rijpen van fruit vernieuwd en zal deze tijdens de vakbeurs Fruit Logistica presenteren. Na de introductie van de eerste Easy-Ripe Ethylene Generator in 1973 heeft het bedrijf voortdurend verbeteringen in het ontwerp en de prestaties van de generator aangebracht. Naast de esthetische en fysieke verbeteringen die deze nieuwe generatie Easy-Ripe generatoren ondergaan heeft, bieden zij rijpers bovendien nog meer mogelijkheden voor een optimale klimaatbeheersing.  

Moderne uitstraling en verbeterde tank
Esthetiek speelde een belangrijke rol in het nieuwe ontwerp van de ethyleengenerator. "De nieuwe Easy-Ripe Generator heeft een witte poedercoating," vertelt Greg Akins, directeur van Catalytic Generators. "We wilde de machine een frisse, moderne uitstraling geven om blijk te geven van ons streven naar productinnovatie binnen de AGF-sector."

Een andere verbetering is de nieuw ontworpen tank die het zo belangrijke Ethy-Gen II Ripening Concentrate bevat. Akins vertelt dat er ook een nieuwe dop werd ontwikkeld. "Catalytic Generators wilde een nieuwe tank met een verbeterde dop introduceren. Deze dop is voorzien van een vloeistofpeilindicator,  waardoor het Ethy Gen II-niveau in de tank eenvoudig te meten is."

 

Ethyleenmonitoring en -beheersing
Eén van de voornaamste voorwaarden voor het rijpen van fruit is de mogelijkheid om het klimaat in rijpkamers nauwkeurig te beheersen. Dit kan tegenwoordig steeds vaker op afstand. Met dit in het achterhoofd heeft Catalytic Generators ervoor gezorgd dat de nieuwe Easy Ripe Ethylene Generator over voldoende vermogen beschikt om volledige ethyleenmonitoring en -beheersing te kunnen bieden. 

"We hebben gezorgd dat ethyleen-monitoringssensoren kunnen worden toegepast om de ethyleenproductie van de generator te beïnvloeden om deze op het door de gebruiker gewenste instellingsbereik te houden," legt Akins uit. "Dit maakt het voor rijpers mogelijk om het ethyleenniveau nauwkeurig te bewaken zodat er snel ingegrepen kan worden zodra het ethyleenniveau in een kamer verandert. In de loop der jaren hebben onze generatoren bewezen betrouwbaar te zijn maar we wilden ze nog nauwkeuriger maken door er toestellen met ethyleensensoren en bedieningsmodules aan te koppelen. We zijn de samenwerking met Felix Instruments aangegaan om een sensorsysteem te ontwikkelen dat het ethyleenniveau voortdurend meet en controleert en het daarnaast mogelijk maakt om de Easy-Ripe Generator te bedienen ofwel via het bedieningspaneel of via een paneel in een rijpkamer."

Akins vertelt dat er in samenwerking met Felix Instruments twee producten werden ontwikkeld voor het beheersen van ethyleen: de Ethylene Management Controller en de verbeterde Smart Ripe Ethyleen Generator Controller. "De Smart Ripe Ethyleen Generator Controller is uitgerust met een touchscreen en kan zowel in als buiten een rijpkamer worden gebruikt. Het toestel is voorzien van een ethyleensensor met een instellingsbereik tussen de 50 en 1.000 ppm. Er dient eenvoudigweg een instelling ingevoerd te worden, waarna de controller de ethyleenproductie automatisch reguleert. Zodra de deuren van de rijpkamer geopend worden, wordt dit door de sensor waargenomen en wordt het ethyleenniveau aangepast. De sensor neemt ook waar wanneer de grenswaarde wordt bereikt, waarna de ethyleenproductie gereduceerd wordt zodat de instellingswaarde behouden blijft. De Ethylene Mnagement Controller (EMC) heeft een ethyleensensor met een bereik van 1 tot 10 ppm, waardoor deze een uitstekende keuze is voor tomatenkassen, de rijping van citrus en bewaarplaatsen voor ethyleen-gevoelige producten."

Hij voegt eraan toe dat deze producten uniek op de markt zijn en uitgerust zijn met automatische sortering en vervangbare sensorcellen voor een nog grotere nauwkeurigheid en betrouwbaarheid." 

Aanwezig op Fruit Logistica
Tijdens de vakbeurs Fruit Logistica komt de hele sector samen, waaronder ook de rijpsector. "Het is een evenement waar trends en technologieën aan bod komen, zoals de wens van rijpers om meer controle te krijgen over het ethyleenniveau. Ook biedt deze beurs de mogelijkheid om bestaande klanten te ontmoeten en nieuwe producten te presenteren. "We zijn aanwezig in onze stand om nadere informatie te geven over de toepassing van ethyleen en de oplossingen die wij de AGF-verladers en -rijpers te bieden hebben zodat zij hun klanten perfect gerijpte bananen, avocado's, mango's en andere exoten kunnen leveren," aldus Akins. 

Hoewel rijpingstechnologie binnen de bananensector al geruime tijd een cruciaal onderdeel van de keten vormt, merkt Catalytic Generators dat ook onder mango- en avocadotelers de vraag naar hun generatoren groeit. Het bedrijf hoopt met hen in contact te komen op Fruit Logistica. "De avocadosector is zich bewust van de voordelen van rijping en ethyleentoepassing omdat dit de kwaliteit van het fruit verhoogd en het mogelijk maakt om 'ready-to-eat'-producten op de markt te brengen. We leveren steeds meer producten aan deze sector en we merken dat ook mangotelers veel belangstelling hebben voor het ontwikkelen van rijpprogramma's" 

De stand van Catalytic Generators bevindt zich in Hall 26/F-01.

Voor meer informatie: 
Katlynn Ketchum
Catalytic Generators
Ph: +1 (800) 446-8100
sales@catalyticgenerators.com
www.catalyticgenerators.com


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven