Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Fyffes om tafel met vakbond in Hondurees arbeidsconflict

Het thical Trading Initiative (ETI)  publiceerde een bericht over de onwikkelingen in het geschil tussen Fyffes en de plantagemedewerkers in Honduras. ETI bevestigt dat Fyffes in gesprek is met de nationale vakbond STAS (Union of Workers in Agroindustry and Allied Trades) en dat er een overeenkomst getekend is waarin STAS erkent wordt als de legitieme vertegenwoordiging van de medewerkers.

De collectieve onderhandelingen tussen Fyffes en STAS gaan 5 februari van start. Fyffes heeft tevens ingestemd met het weer in dienst nemen van alle vakbondsleden die ontslagen zijn.

STAS zegt dat dit "een belangrijke stap is in de verbetering van de arbeidsomstandigheden bij de zusterbedrijven van Fyffes." De organisatie hoopt dat "dit betekent dat er direct een einde komt aan elke en alle anti-vakbondsuitingen." Ze uitten hun dankbaarheid voor de "onmisbare inspanning en steun van gelieerde organisaties in de VS en Europa in dit proces. Zonder hun steun op verschillende fronten zouden honderden plantagemedewerkers in Honduras geen hoop hebben op gerechtigheid."

Banana Link zegt het proces te verwelkomen. De organisatie voerde een campagne om STAS als legitieme vertegenwoordiger van de meloenenarbeiders aan te stellen. Daarnaast richtte het bedrijf zich tot Fyffes om wereldwijd de rechten van de medewerkers te garanderen. Banana Link vindt het "absoluut noodzakelijk" dat Fyffes de rechten van werknemers in onafhankelijke vakbonden respecteert en collectieve arbeidsovereenkomsten afsluit voor alle andere dochterondernemingen, waaronder bij Anexco in Costa Rica. 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven