Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Ervaren bio-telers delen expertise in workshop Telers voor telers; Een beetje boerenverstand extra

Woensdagmiddag 23 januari om 17:45 uur delen een ervaren biologisch teler en een ervaren biodynamische teler van Nautilus Organic hun expertise met collega-biotelers, om- en doorschakelaars in de workshop Telers voor telers; een beetje boerenverstand extra. Aan het woord zijn Han Kavelaars, biologisch akkerbouwer aan de Hondweg in Dronten en Harald Oltheten, biodynamisch kleinfruitteler uit het Zeeuwse Oud-Sabbinge. Samen met Jan Roncken en Ammo Veeman van biologische telersvereniging Nautilus Organic nemen zij de meest prangende vragen door uit het Telers voor telersprogramma. De deelnemers aan de workshop krijgen ook de gelegenheid hun eigen vragen voor te leggen.

Het project Telers voor telers is een samenwerking tussen Nautilus Organic en het Biologisch Netwerk, waarin ervaren telers een kenniszoekende collega-teler helpen met individuele vragen.  De reeks van vragen die zowel startende bio-telers, als om- als doorschakelaars hebben, gaat van regelgeving en  teelttechniek tot teeltplanning en afzet.

Over dat laatste krijgt Nautilus Organic ook regelmatig vragen van biotelers. Hein Wolff, directeur van Nautilus Organic: ‘We hebben als coöperatie natuurlijk geen winstoogmerk. We kunnen voor onze producenten, leden én niet-leden, glashelder maken wat er door de klant voor hun product betaald wordt en waar het naartoe gaat. We merken dat er, ondanks de groeiende vraag naar biologisch groenten en fruit vanuit de markt, bij boeren en tuinders toch best wat vragen zijn. Waar is de klant nu precies naar op zoek? Hoe vind ik een klant die past bij mijn areaal en werkwijze? Waar vind ik afzetzekerheid? Veel hangt natuurlijk af van het type bedrijf en de producten, maar als telerscoöperatie voelen we ons geroepen om onze kennis te delen.’

Workshop 19. Telers voor telers; een beetje boerenverstand extra!

Sprekers: Ammo Veeman - Nautilus Organic, Han Kavelaars - Mts. Kavelaars, Harald Oltheten - De Ring. Gespreksleider: Jan Roncken - Nautilus Organic

Datum: woensdag 23 januari, 17.45 - 18.45 in Workshopruimte B

Meer informatie over het project Telers voor telers is ook verkrijgbaar bij de Telers-voor-telersbalie in stand 194 van telerscoöperatie Nautilus Organic.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven