Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

RVO verleent DOOR GMO-erkenning

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft Coöperatie DOOR de erkenning voor GMO Groenten en Fruit verleend. Het bestuur en directie zien de GMO erkenning als een mooie ondersteuning in het realiseren van haar strategische doelen en ambities. Met deze erkenning
kunnen we het Operationeel GMO Plan met ingang van 2019 uitvoeren.

De GMO-erkenning stimuleert marktgericht produceren, bundeling van aanbod en verduurzaming van de productiemethode door het verstrekken van subsidies. Volgens voorzitter Jack Groenewegen is het voor de Nederlandse tuinbouw belangrijk dat er een aantal sterke producentenorganisaties zijn in Nederland: “Coöperatie DOOR heeft de ambitie om één van die producentenorganisaties te zijn. Een van de strategische speerpunten is dan ook door te groeien van 570 hectare naar 800 hectare in 2021. Dit maakt onze marktpositie nog sterker en verdere professionalisering van de organisatie mogelijk”.

“Deze professionalisering is reeds ingang gezet, maar door de GMO-ondersteuning kunnen we hierin versnellen”, aldus Algemeen Directeur Jan Opschoor. "In het Operationeel Plan van DOOR zijn projecten opgenomen als jaarrond levering, ontwikkeling marktkanalen, data & robotisering en verduurzaming van de productie. Daarbij wordt in de nabije toekomst flink geïnvesteerd in collectieve projecten. Bijvoorbeeld in de bouw van een nieuw distributiecentrum, waar meerdere merken van DOOR in participeren. Dit alles om de marktpositie van onze ondernemers en merken te versterken. Middels deze erkenning hopen we voor bestaande en nieuwe leden nog meer van toegevoegde waarde te zijn. Belangrijk in dit proces was de positieve en constructieve samenwerking met RVO. In het opstarten van het Operationeel Plan en erkenningscontrole zien wij verdere samenwerking met RVO vol vertrouwen tegemoet."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven