Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Euro Pool System winnaar Project van het Jaar tijdens Supply Chain Awards

Euro Pool System (EPS), marktleider in herbruikbare verpakkingen voor de versketen in Europa, is samen met zijn partners Delhaize en Aucxis winnaar geworden in de categorie 'Project van het Jaar' van de Supply Chain Awards.

Tijdens de Supply Chain Awards 2018, die op 20 november werden uitgereikt in Amberes (België), ontvingen EPS en Delhaize de prestigieuze onderscheiding voor hun project 'Omgekeerd Logistiek Distributiecentrum van de Toekomst'. Deze onderscheiding wordt toegekend aan het bedrijf dat komt met de beste methodes voor de integratie van factoren met betrekking tot inkoop, bewaring, teelt en logistiek in de toeleveringsketen.

Pieter Thijs, Logistiek Directeur van EPS in de Benelux (in het midden)

Met het genoemde project optimaliseert EPS het gebruik van herbruikbare transportgoederen binnen de gehele toeleveringsketen.

Pieter Thijs, Logistiek Directeur van EPS in de Benelux: "Deze prijs is een erkenning voor het harde werk, de energie en de visie die het mogelijk hebben gemaakt om dit uitzonderlijke project te ontwikkelen. We zijn trots op onze processen, die gunstig zijn voor de gehele toeleveringsketen en we zijn vereerd dat we als winnaars gekozen zijn van het Project van het Jaar".

Euro Pool System is een marktleider geworden in de Europese voedselketen voor verse en verpakte producten dankzij zijn herbruikbare en inklapbare verpakkingen. In het prijswinnende project worden herbruikbare verpakkingen verzameld en verhuurd aan klanten in heel Europa. Het gehele proces, van begin tot eind en terug naar het begin, wordt gecontroleerd. Verpakkingen en herbruikbare transportgoederen worden verzameld, elke verpakking wordt gevolgd en er wordt een omgekeerde logistieke service geboden om de artikelen vanuit de winkels terug te brengen naar de servicecentra, voor onderhoud en hervulling. Dit alles gebeurt op uitzonderlijk efficiënte wijze.

Het project biedt talloze voordelen:

  • Minimalisering van het werk van de retailer aangezien het niet meer nodig is om de kratten in de winkel te classificeren of te tellen.
  • Efficiënte uitwisseling van gegevens (EDI) wordt gegarandeerd tussen alle partijen in de toeleveringsketen. Dit wordt bereikt door middel van barcodes en/of RFID-tags op iedere verpakking, barcodes voor elke lading en RFID-tags op de vrachtwagens.
  • Optimalisering van efficiëntie door het magazijnbeheer te automatiseren en te zorgen voor een intelligent en volledig geautomatiseerd systeem voor personeelsmanagement
  • Nauwkeurige telling en identificatie van de retouren, hetgeen resulteert in 100% transparantie op alle punten van de toeleveringsketen.
  • Verbetering van de efficiëntie in de servicecentra door middel van geautomatiseerde transportbanden, wasbeurten van kratten, kwaliteitscontrole, verwijdering van etiketten en sortering.
  • Volledige traceerbaarheid van alle retourneerbare kratten.
  • Beperking van CO2-uitstoot en watergebruik.

Alle bovengenoemde aspecten werden door de jury meegenomen in de keuze van de winnaar. Er waren vijf finalisten (Biocartis, Euro Pool System/Delhaize, ODTH, Snack Food Poco Loco/Loglfow en Wase werkplaats/MURIS), dus het gaat het om een eervolle overwinning voor EPS. Met deze onderscheiding kan het bedrijf nu gaan meedingen naar de European Logistics Excellence Award, georganiseerd door de European Logistics Association.


Meer informatie over Euro Pool System is te vinden op https://www.europoolsystem.com/en

Publicatiedatum: