Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanvoer Mexicaanse vijgen bereikt piek

De aanvoer van uit Mexico geïmporteerde vijgen neemt toe. "Een maand geleden begon het Mexicaanse vijgenseizoen. Na een trage start nemen de aantallen nu toe. Het weer in de teeltgebieden is momenteel beter en hierdoor groeit de aanvoer. Veel van onze bomen geven in deze periode veel meer vijgen," legt Andrew Amodeo van Catania uit Ontario uit. "De aanvoer neemt toe en zal binnenkort pieken."

Mexico teelt op grote schaal vijgen. Peru en Zuid-Afrika zijn andere grote vijgenproducenten. De trage start van het Mexicaanse seizoen was het gevolg van de koelere nachten. "Vijgen hebben warmte nodig en die kregen ze niet," voegt Mario Masellis van Catania eraan toe. Het Mexicaanse vijgenseizoen ging in de eerste week van december van start en zal nog tot ongeveer half mei duren. 

Vraag trekt aan  
Ondertussen trekt de vraag naar vijgen aan, met name in de Canadese provincies Ontario, Quebec en de Atlantische regio's. "Vijgen zijn een fruitsoort waar consumenten met een migratie-achtergrond vertrouwd mee zijn en dit geldt vooral voor mensen uit het Middellandse Zeegebied en Midden-Oosten," legt Masallis uit, die eraan toevoegt dat Catania momenteel met Black Mission vijgen werkt. 

De prijzen zijn vrij stabiel en vergelijkbaar met die van vorig jaar. 

Voortdurende zorg
Hoewel de teelt en afzet prima zijn, is Catania wel afhankelijk van een aantal factoren.  "Eén hiervan is Moeder Natuur. Het blijft altijd weer de vraag of de groeiomstandigheden gunstig zijn. Ook zijn er zorgen of het fruit wel bestand is tegen het transport en of het op het juiste tijdstip is geplukt," vervolgt Masellis. "Het is een tere fruitsoort die erg gevoelig is voor beschadigingen en kneuzingen."

Catania houdt ook in verband met het verladen ook de problemen aan de grens nauwlettend in de gaten. "De grenscontroles staan onder druk en dit begint nu ook de tuinbouwsector de raken," legt hij uit. "Er heerst onzekerheid over wat er gaat gebeuren en wat de gevolgen hiervan zullen zijn."

Voor meer informatie:
Andrew Amodeo 
Mario Masellis
Catania, M. L., Co. Ltd.
Tel: +1 (416) 236-9394
aamodeo@cataniaworldwide.com 
mmasellis@cataniaworldwide.com 
www.cataniaworldwide.com

Publicatiedatum: