Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Jim Ertler - Premium Fresh Tasmania

"De Europese markt ziet er goed uit en de exportprijs is beter dan de binnenlandse prijs"

Terwijl een groot deel van het Australische vasteland gebukt gaat onder hoge temperaturen en stormen, is het in Tasmanië - wat bekend staat om zijn milde klimaat - rustig gebleven. Het groentenseizoen is in volle gang en het ziet er positief uit.

"We ronden de worteloogst nu af," zegt Jim Ertler van Premium Fresh Tasmania, gelegen in het noorden van het eiland. "De asperges zijn klaar en broccoli, wat in november begon, is nu in volle gang. Onze uienoogst volgt over enkele weken."

De export van Premium Fresh is de afgelopen jaren gestegen en dit seizoen zullen er zeker uien naar Europa gaan gezien de tekorten op die markt.

Normaal gesproken zijn de uienprijzen op de Australische markt hoger dan die van de exportmarkten maar dat is dit seizoen niet het geval, aldus Jim. "De Europese markt ziet er zeer positief uit en de exportprijs is sterker dan de binnenlandse prijs, maar ik verwacht dat de binnenlandse prijzen als gevolg hiervan zullen stijgen. We hebben alleen een zekere hoeveelheid beschikbaar voor export door onze retailorders. Maar als we méér uien hadden gehad, hadden we ze kunnen afzetten. De oogst is nog niet begonnen, dus we zijn niet zeker van de volumes, maar de gewassen doen het erg goed en we hebben een goede raming, maar je weet nooit wat er gebeurt."

Tasmaanse uien worden gezaaid van mei tot juli, helaas voordat duidelijk werd dat er een uientekort zou zijn in Europa. Jim zegt dat ze vergelijkbare volumes verwachten, mogelijk meer dan vorig seizoen en van goede kwaliteit en grootte.

"We hebben veel geluk in Tasmanië omdat het klimaat stabiel is, terwijl het vasteland zijn ups en downs heeft gehad tijdens de hete zomer, waar de kwaliteit ongetwijfeld onder zal lijden. Het weer zal bepalen hoe de markt presteert, maar over het algemeen is de totale markt redelijk. Wereldwijd wordt het weer extremer. Het is altijd een van de onvoorspelbare dingen geweest in de landbouw, maar het wordt steeds onstabieler."

Voor meer informatie:

Jim Ertler
Premium Fresh Tasmania
Tel: +61 3649 888 88
Email: jim.ertler@premiumfresh.com.au
www.premiumfresh.com.au 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven