Meeste verse kokosnoten uit Thailand zijn voor Chinese markt

Kokosnoten hebben veel toepassingsmogelijkheden en worden onder meer bewerkt tot olie, kokosmelk en sportdrank. "Sinds vorig jaar hebben we onze eigen fabriek voor de verwerking van kokosnoten in Thailand. We hebben hier ook onze eigen boomgaarden en pakstations. In Thailand zijn kokosnoten jaarrond verkrijgbaar en dit is een enorm voordeel. We kunnen onze klanten dus een stabiele aanvoer garanderen. We exporteren wekelijks tussen de 50 en 60 containers naar China, Amerika en Canada. Het grootste aantal is echter voor de Chinese markt bestemd. In de toekomst hopen we onze exportbestemmingen uit te kunnen breiden omdat we over ruim voldoende fruit beschikken voor de export. De aanvoer neemt jaarlijks toe en de vraag naar kokosnoten is ook goed. We krijgen veel positieve reacties op onze kokosproducten en dat komt omdat we iets speciaals kunnen leveren," vertelt Fuchang Zhou van Guangzhou Zhanhui Trade tijdens een interview met FreshPlaza. 
We hebben een speciale verpakking ontwikkeld waardoor de kokosnoot gemakkelijk geopend en direct geconsumeerd kan worden. De verpakking bevat een opener en een rietje. De consument hoeft alleen de bovenkant van de verpakking open te scheuren, de opener en het rietje uit te nemen, de opener vervolgens in het 'oog' van de kokosnoot te plaatsen en om te draaien. Hierna kan het rietje geplaatst worden en is de kokosnoot gereed voor consumptie. Vaak kost het consumenten nogal wat moeite om een kokosnoot te openen waardoor zij geneigd deze om fruitsoort links laten liggen. Nu hebben we een handige manier gevonden die het mogelijk maakt om snel en eenvoudig van kokosnoten te genieten zonder dat de verse smaak verloren gaat. Zelfs een kind kan nu moeiteloos een kokosnoot openen. Sinds we deze bijzondere verpakking maken, hebben al veel geïnteresseerde bedrijven onze fabriek bezocht. Zij zijn erg enthousiast over de mogelijkheden van deze verpakking," legt Fuchang Zhou uit. 
“Op de kokosmarkt zijn de prijzen redelijk stabiel. Er zijn wel wat schommelingen maar geen extreme. Afhankelijk van het seizoen is het aanbod groter of kleiner. Dit heeft tot op zekere hoogte gevolgen voor de prijs. Aangezien we grote hoeveelheden telen en exporteren, kunnen we onze kokosnoten altijd tegen een concurrerende prijs aanbieden. We hebben niet zoveel concurrentie van andere landen, zoals Indonesië of Vietnam, omdat we grotere aantallen voor de export telen. We ervaren echter wel enige concurrentie van andere Thaise bedrijven. Vorig jaar hebben we tijdens de IIEC in Shanghai onze bewerkte producten gepresenteerd, waaronder kokosijs en kokosmelk in flessen."Guangzhou Zhanhui Trade importeert niet allen kokosnoten van Thailand naar China maar ook longan, mangosteen, doerian en lychee. "In één jaar tijd exporteerden we bijna duizend containers longan naar China. Hiermee zijn we de op één na grootste longanimporteur in China. We importeren ook zo'n 300 containers fruit uit Chili, waaronder kersen, perziken, peren, blauwe bessen, druiven en appelen. We importeren daarnaast ook producten uit Egypte, Zuid-Afrika, Amerika, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië. In China zijn traditionele groothandelsmarkten onze belangrijkste afzetkanalen. Deze zijn goed voor 70% tot 80% van onze totale afzet. We hebben 16 vestigingen in grote en middelgrote steden verspreid over heel China. We merken dat de online-afzet ook groeit via internetshops zoals Jingdong, Suning en Alibaba. Ik verwacht dat de online-afzet in de toekomst alleen nog meer verder toe zal nemen."Fuchang Zhou
Guangzhou Zhanhui Trade Co., Ltd.
Phone: +86 18819822047
https://www.zhanhuitrade.com/ 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven