Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Laurens Dielens, Lejeune

“Ondanks stakingen in Peru toch voldoende aanbod mango’s”

Tholen – “Qua mangoaanbod ondervinden wij geen hinder van de stakingen in Peru van afgelopen december. Er is voor ons momenteel voldoende aanbod mango’s uit Peru en Israël”, vertelt Laurens Dielens van Lejeune. “De stakingen hebben wel lichte invloed op de prijs, maar dat is dan voor iedereen in de markt. De prijzen zijn al een week of zes redelijk stabiel en liggen rond de 10 à 11 euro voor 9 stuks. Deze prijzen zijn normaal voor de tijd van het jaar.”

De kwaliteit van de mango’s is afhankelijk van de selecties die er zijn gemaakt. “We ervaren dat Israël zijn selecties beter doet dus kwalitatief beter product stuurt dan Chili of Peru. Dit geldt vaak ook voor andere producten zoals clementines en avocado’s”, aldus Laurens. “Ook zie je veel kwaliteitsverschil in het fruit dat wel/niet gestickerd en de groene en rode mango’s. Hierdoor is het, zeker voor mango’s van groot belang om een goede overeenkomsten te maken met de exporteur.”

“Dat wij persoonlijk weinig last hebben gehad van de stakingen is te danken aan de grote groep waarin wij onderdeel van uitmaken. Group A. De Witte neemt veel volumes af, omdat er veel aan supermarkten wordt geleverd. Hierdoor worden er op voorhand al veel contractafspraken gemaakt en hierdoor kunnen we wat druk zetten op de leveranciers”, vervolgt Dielens. “De vraag naar mango’s is op het moment vrij normaal en de piek zien we enkel in de zomermaanden.”

Voor meer informatie:
Laurens Dielens
Lejeune
Strijbroek 3, Mag. 22-26
2860 Sint-Katelijne-Waver
+32(0)15 31 69 31
info@nvlejeune.be 
www.nvlejeune.be