Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Elbegarten levert ook kwaliteitsgroenten buiten het seizoen

"Partnerschap met bedrijven in Duitsland en daarbuiten is belangrijk voor ons"

Duitse AGF wordt al vele jaren op de groothandelsmarkt in Hamburg verhandeld. Grote en kleine bedrijven en dienstverleners bieden smakelijke verse producten uit binnen- en buitenland aan. Elbegarten is een van de belangrijkste bedrijven en heeft een groothandel en opslag op de Hamburgse groothandelsmarkt. Het bedrijf focust op verschillende gewassen die het liefst regionaal zijn. 

Ook buiten het seizoen beschikbaar
Momenteel heeft iedereen het over regionale producten en dat geldt ook voor Elbegarten. Tijdens het seizoen worden dergelijke producten, zoals komkommer en sla, verhandeld onder het Elbegarten label. Ook kruiden worden tijdens een groot deel van het jaar geleverd. 

Het bedrijf ziet zichzelf in de eerste plaats als dienstverlener met groenten als belangrijkste activiteit in Noord-Duitsland en de export van regionale producten naar Nederland en Scandinavië. Silke Hauschildt van Elbegarte: "We importeren ook direct uit Zuid-Europa, Polen en de Benelux."

Uitdagingen in de handel 
Ondanks partnerschappen en succesvolle import is Elbegarten tegenwoordig gedeeltelijk afhankelijk van nog een factor. "Ook wij hebben te maken met de kou in Italië en de voortdurende stakingen in Frankrijk. Ons voordeel is dat we werken met een solide afzetbasis in het buitenland."

De groothandel beschikt over modern transport

In 2013 werd Elbegarten AGF Marketing opgericht. De aandeelhouders, het management en het team hebben jarenlange ervaring in de sector en jong talent wordt opgeleid om het succes van het familiebedrijf in de toekomst te garanderen. "Gelukkig hebben we een brede basis en leveren we niet aan retailers maar aan de catering sector en aan scheepsbevoorraders. Op de Hamburgse groothandelsmarkt bieden we producten aan handelaren aan die ze zelf komen ophalen."



Duurzaamheid hoog in het vaandel
Sinds de oprichting stoelt de bedrijfsfilosofie op duurzaamheid in termen van regionaliteit en de kwaliteit van afzonderlijke producten. Daarom wordt er regelmatig geïnvesteerd in energiezuinige en milieuvriendelijke technologie. Een efficiënt systeem van zonnepanelen wordt gebruikt om koelsystemen van energie te voorzien. 

Voor meer informatie :
Elbegarten GmbH
GF: Silke, Jörn & Kai Hauschildt 
Grillchaussee 126
25348 Glückstadt
Phone: +49 (0) 4124 6025 0
Fax: +49 (0) 4124 6025 199
E-Mail: info@elbegarten.com
www.elbegarten.com 

Publicatiedatum: