Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Duitsland: BLE-marktrapport week 2/2019

Vraag naar sinaasappelen zonder problemen gedekt, prijzen trokken op sommige plaatsen iets aan

Bij de blonde sinaasappelen zag men overwegend Spaanse Navelina's op de markt. Turkije was op de markt te vinden met Washington Navel en Navelina. Navelsinaasappelen uit Egypte, Griekenland en Italië vulden het aanbod aan, evenals Spaanse Salustiana's. In Hamburg kwam ook de eerste levering Marokkaanse Salustiana's van dit seizoen aan. In München leden groot uitvallende, Turkse Washington Navel's in enkele gevallen onder conditieproblemen. In z'n totaliteit kon er zonder problemen aan de vraag worden voldaan. In Keulen was de belangstelling te klein. Vanwege te hoge prijzen kozen de kopers vaker voor klasse-II-offertes.



Over het algemeen klommen de prijzen bij sommige groothandelaren in de loop van de week licht omhoog. In de categorie bloedsinaasappelen werden er Italiaanse Moro's en Tarocco's aangeboden. Het aanbod was niet al te groot, waardoor de prijzen op een vast niveau bleven of zelfs verder stegen. Desondanks kon men het aanbod vlot verkopen, zo lieten de klanten in Berlijn zich ook niet afschrikken van de gevraagde 2,40 euro per kg. Spaanse Cara Cara sinaasappelen completeerden het assortiment, maar waren met tot wel 16 euro per verpakking van 8 kg behoorlijk duur.

Appelen
Het aanbod bestond hoofdzakelijk uit Duitse producten: Elstar, Jonagold, Boskoop en Braeburn vormden daarbij de basis. Italiaanse Granny Smith en Golden Delicious, evenals Franse Pink Lady appelen werden ook continue goed afgenomen.

Peren
De handel in de dominerende Italiaanse peren en aanvullende Duitse en Nederlandse partijen verliep rustig. Abate Fetel en Santa Maria uit Italië werden het meest afgezet, Williams Christ uit Italië verloor aan presentie.

Druiven
De Zuid-Afrikaanse toestroom nam toe, waarmee het Zuid-Afrikaanse aanbod qua hoeveelheid op de eerste plaats stond. De import uit Namibië nam weliswaar toe, maar speelde slechts een geringe rol.

Klein citrus
Bij de clementines domineerden Spaanse Clemenules de markt. Uit Turkije stamden voornamelijk mandarijnen: Murcotts hadden vaak een grote diameter of hadden teveel pitten.

Citroenen
De markt was met het dominerende Spaanse en completerende Turkse aanbod van voldoende citroenen voorzien. Zo nu en dan kwamen er ook Griekse offertes binnen. De vraag kon zonder problemen gedekt worden.

Bananen
Na de jaarwisseling verliep de handel rustig. Het aanbod was vaak op de zwakke vraag afgestemd. Als gevolg daarvan lagen de prijzen op een relatief constant niveau.

Bloemkool
Het aanbod bestond uit vrijwel even grote Franse en Italiaanse leveringen. De Spaanse en Belgische toevoer completeerde het aanbod.

Sla
Bij ijsbergsla stonden er enkel Spaanse offertes ter beschikking. Als gevolg van de beperkte leveringen trokken de prijzen bij alle groothandelaren aan.

Komkommers
Bij de komkommers domineerde Spanje voor Griekenland. Het Nederlandse en Belgische seizoen begon met de eerste kleinere leveringen. Grote maten waren eerder schaars, waardoor hiervoor de prijzen meestal stegen.

Tomaten
Het aanbod was niet altijd voldoende om aan de vraag te voldoen. Wanneer de kwaliteit overtuigde, konden de handelaren hun prijzen vaak verhogen zonder een lagere verkoop te riskeren.

Paprika's
De beschikbaarheid was voldoende om aan de vraag te voldoen. Aangezien er bij een eerder bescheiden vraag geen bijzondere omstandigheden waren, bleven de prijzen meestal op een stabiel niveau.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven