NovaMela streeft naar betere marktomstandigheden

Nieuw consortium toonaangevende Italiaanse appeltelers

Op 21 september 2012 werd het NovaMela Consortium officieel opgericht als consortium met een beperkte verantwoordelijkheid, gevestigd in Terlano (provincie Bolzano, Italië). De bedrijfsstructuur van NovaMela is opgebouwd uit vijf partners, die allemaal toonaangevende bedrijven zijn in de productie en verkoop van appelen en/of ander fruit, gevestigd in drie verschillende grote fruitteeltgebieden. Dit zijn:
 • twee consortia van de Zuid-Tiroolse provincie Bolzano, namelijk VOG (gevestigd in Terlano) en VI.P (gevestigd in Laces);
 • twee partners van Trentino's provincie Trent, namelijk Melinda (gevestigd in Cles) en La Trentina (gevestigd in Trent);
 • en de vijfde partner komt uit Piedmont: het publieke bedrijf 'Rivoira Giovanni e Figli', uit Verzuolo, in de provincie Cuneo.
De rol van voorzitter van NovaMela is aangenomen door Michele Odorizzi, voorzitter van het Melinda Consortium, terwijl Georg Kössler, voorzitter van het VOG Consortium, de rol van vicevoorzitter op zich neemt.

NovaMela's doelen

NovaMela's hoofddoel is de omstandigheden te verbeteren voor fruitteeltbedrijven die worden gerund door de leden van verschillende deelnemende consortia door middel van:
 • toezicht door de leden op de onderzoeksfasen en ontwikkeling en promotie van nieuwe appelsoorten;
 • het kopen van rechten om nieuwe veelbelovende appelrassen te telen en te verkopen.
Het NovaMela consortium wil ook uitgroeien tot de aangewezen partner voor alle aandeelhouders in nieuwe appelvariëteiten, die geïnteresseerd zijn om deze rassen snel en efficiënt te introduceren in Italië, in EU27 en in alle naties waar NovaMela-leden al actief zijn.De partners in NovaMela zijn goed voor:
 • 12.000 geassocieerde fruitteeltondernemingen;
 • 25.00 hectare appelboomgaard in de beste appelteeltregio's van Noord-Italië;
 • 1.200.000 ton geoogste appelen per jaar;
 • 40 zeer technologische centra voor de opslag, selectie, verpakking en verzending van appelen;
 • een geconsolideerde commerciële aanwezigheid in meer dan 50 landen, verspreid over 5 continenten.
Het nieuwe consortium benadrukt ook dat:
 • in overeenstemming met de huidige wetgeving, alle activiteiten en toekomstige partnerschappen die gelanceerd worden door NovaMela, slechts betrekking zullen hebben op nieuwe appelvariëteiten die door klassieke teeltprogramma's zijn verkregen;
 • NovaMela's doelen niet alleen zijn afgestemd op de doelen van zijn ledenorganisaties, maar ook op die van het Zuid-Tiroolse SK Consortium (provincie Bolzano) en het C.I.F. Consortium (provincie Trento), alsook op de onderzoekscentra van Laimburg (Bolzano), de E. Mach Foundation (Trento) en het CReSO (Cuneo). NovaMela zal nauw samenwerken met al deze lichamen om de geïnvesteerde bronnen te optimaliseren en de voordelen voor de individuele fruitteeltondernemingen te maximaliseren.
NovaMela's eerste resultaten
NovaMela is door zijn leden aangewezen als gemeenschappelijk platform voor het behandelen van alle projecten die te maken hebben met de ontwikkeling en toekomstige marktintroductie van specifieke appelrassen die, naast andere innovatieve kenmerken, hun roodachtig vruchtvlees gemeen hebben.

Op grond van deze aanwijzing is NovaMela al uitgegroeid tot een investeringspartner van IFORED s.a.s. Dit bedrijf, dat gevestigd is in de Franse stad Angers, bestaat uit 12 internationale partners –van 11 verschillende landen en 4 verschillende continenten– waaronder enkele van 's werelds meest vooraanstaande bedrijven op het gebied van de teelt en verkoop van appelen.

Het doel van IFORED s.a.s. is zich bezighouden met de ontwikkeling en marketing van de nieuwe rassen met rood vruchtvlees, die behoren tot de IFO-groep. Al deze soorten zijn voorzien van zeer interessante kwaliteiten naast hun rode vruchtvlees, en zullen uiteindelijk worden verkocht door de bedrijven die deelnemen aan IFORED s.a.s.

Voor meer informatie:
NovaMela consortium
info@novamela.it

Lorenzo Minin -persbureau, Novamela Consortium c/o Fruitecom
Tel: +39 059-7863893 Email: lorenzo.minin@fruitecom.it

Giorgia Marchetti -persbureau, Novamela Consortium c/o Fruitecom
Tel: +39 059-7863894 Email: giorgia.marchetti@fruitecom.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.