Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Haven Zeebrugge 2018: minder fruit als stukgoed door containerisatie

Het totaal aantal goederen in de haven van Zeebrugge in 2018 bedraagt 40,1 miljoen ton, een stijging van 8 procent ten opzichte van het totaal aantal behandelde goederen in 2017. Deze stijging is grotendeels toe te schrijven aan de voor Zeebrugge belangrijke sectoren roro en LNG. De containervolumes blijven status quo, maar daar zijn de vooruitzichten voor 2019 zeer goed.

Net zoals vorig jaar behandelde Zeebrugge 2,8 miljoen nieuwe wagens. Na jaren van opeenvolgende records heeft de behandeling van nieuwe wagens geen groei gekend in 2018.

De containers in TEU stijgen +5,2%, maar het tonnage containers in de haven van Zeebrugge zakt -1,3% tot 15,2 miljoen ton.

De nieuwe containerterminal CSP Zeebrugge (Cosco Shipping Ports Zeebrugge) benut momenteel 37% van de beschikbare capaciteit. De verwachtingen van de terminaloperator voor 2019 zijn zeer positief.

Het stukgoed in de haven is gedaald met -21,8%, naar een goede 1 miljoen ton. Er werd onder andere minder fruit als stukgoed behandeld omdat er veel fruit gecontaineriseerd in de haven aankomt. Ook papierpulp en papier en karton worden niet meer als stukgoed behandeld. Dit volume wordt wel in de SECU’s van StoraEnso als containers geregistreerd.

De havenarbeid doet het nog steeds heel goed in Zeebrugge. Er is een stijging en een record in het aantal shiften (meer dan 350.000 +0,8%) en in het aantal havenarbeiders (2.100 havenarbeiders +1,7%). In 2018 werden 140 havenarbeiders aangeworven en werd een werfreserve van 200 mensen aangelegd.

Bron: Port of Zeebrugge


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven