Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lamb Weston / Meijer boekt vooruitgang in duurzaamheidsstrategie

De afgelopen 10 jaar heeft het aardappelverwerkend bedrijf Lamb Weston / Meijer 30% minder CO2 uitgestoten en 24% minder energie verbruikt per ton product. En in 2018 werd het waterverbruik per ton eindproduct verminderd met 3,8% vergeleken met 2008. In 86% van alle voorgebakken producten wordt nu een gezonde plantaardige olie gebruikt en er wordt alleen recyclebaar plastic gebruikt voor verpakkingen. Dit staat in het Duurzaamheidsverslag 2017-2018 dat het bedrijf heeft gepubliceerd. 

Naast een verlaging van de CO2-voetafdruk van het productieproces, is een flinke CO2-reductie bereikt door efficiĆ«nter transport naar klanten. Door routes te optimaliseren en meer transport via water en spoor heeft Lamb Weston / Meijer de jaarlijkse wegtransportkilometers met 6,5 miljoen kilometer teruggebracht en de CO2-uitstoot door transport met 6.033 ton. De CO2-voetafdruk van veld tot vriezer werd verlaagd met 20,4% en van vrieshuis naar de klant met 8,8% beide versus 2008. Dit betekent een 20% kleinere totale product CO2-voetafdruk van veld tot vork. 

Wat betreft circulariteit zorgt Lamb Weston / Meijer dat 97,3% van de bijproducten en afvalstromen worden hergebruikt, gerecycled of teruggewonnen en worden producten verpakt in 100% recyclebaar plastic en dozen van 100% gerecycled, FSC-gecertificeerd karton. Inzake 'voeding en gezondheid' is het gebruik van gezonde plantaardige olie verhoogd tot 86% van alle verkochte voorgebakken producten. In de laatste 10 jaar werd 30% minder zout toegevoegd aan premium frites en 10% minder aan gekruide aardappelproducten, terwijl de helft van het totale verkoopvolume geen toegevoegd zout bevat.

Zie voor meer informatie het Duurzaamheidsverslag 2017-2018 van Lamb Weston / Meijer.

Bron: Lamb Weston / Meijer

Publicatiedatum: