Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Lamb Weston / Meijer boekt vooruitgang in duurzaamheidsstrategie

De afgelopen 10 jaar heeft het aardappelverwerkend bedrijf Lamb Weston / Meijer 30% minder CO2 uitgestoten en 24% minder energie verbruikt per ton product. En in 2018 werd het waterverbruik per ton eindproduct verminderd met 3,8% vergeleken met 2008. In 86% van alle voorgebakken producten wordt nu een gezonde plantaardige olie gebruikt en er wordt alleen recyclebaar plastic gebruikt voor verpakkingen. Dit staat in het Duurzaamheidsverslag 2017-2018 dat het bedrijf heeft gepubliceerd. 

Naast een verlaging van de CO2-voetafdruk van het productieproces, is een flinke CO2-reductie bereikt door efficiënter transport naar klanten. Door routes te optimaliseren en meer transport via water en spoor heeft Lamb Weston / Meijer de jaarlijkse wegtransportkilometers met 6,5 miljoen kilometer teruggebracht en de CO2-uitstoot door transport met 6.033 ton. De CO2-voetafdruk van veld tot vriezer werd verlaagd met 20,4% en van vrieshuis naar de klant met 8,8% beide versus 2008. Dit betekent een 20% kleinere totale product CO2-voetafdruk van veld tot vork. 

Wat betreft circulariteit zorgt Lamb Weston / Meijer dat 97,3% van de bijproducten en afvalstromen worden hergebruikt, gerecycled of teruggewonnen en worden producten verpakt in 100% recyclebaar plastic en dozen van 100% gerecycled, FSC-gecertificeerd karton. Inzake 'voeding en gezondheid' is het gebruik van gezonde plantaardige olie verhoogd tot 86% van alle verkochte voorgebakken producten. In de laatste 10 jaar werd 30% minder zout toegevoegd aan premium frites en 10% minder aan gekruide aardappelproducten, terwijl de helft van het totale verkoopvolume geen toegevoegd zout bevat.

Zie voor meer informatie het Duurzaamheidsverslag 2017-2018 van Lamb Weston / Meijer.

Bron: Lamb Weston / Meijer


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven