Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

May mag blijven en slaat aan het polderen

Tholen – De Britse premier Theresa May heeft gisteravond een motie van wantrouwen overleefd. Oppositieleider Corbyn diende de motie in direct nadat dinsdagavond bleek dat het Brexitakkoord was weggestemd door het parlement. May kreeg de steun van haar eigen Conservatieve Partij en de Noord-Ierse DUP, waarmee de conservatieven een regering vormen. Daardoor kon May rekenen op de steun 325 parlementsleden tegen 306 parlementsleden die haar liever zagen vertrekken.

Voor de premier breken nu hectische dagen aan, want op 21 januari moet er een nieuw voorstel liggen. “Het zal geen gemakkelijke opdracht worden, maar de MP’s weten dat ze een plicht hebben om te handelen in het nationaal belang, overeenstemming te bereiken en dit voor elkaar te krijgen,” aldus de premier tegen de BBC.

Premier May kondigde aan in gesprek te willen gaan met de andere partijen om tot een oplossing te komen. Labourleider Jeremy Corbyn liet weten geen deel te zullen nemen aan  gesprekken, tenzij de dreiging van een no-deal Brexit van tafel verdwijnt. May deed een oproep aan het parlement om het eigenbelang terzijde te schuiven.