Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Clarebout breidt zijn activiteiten uit in Frameries (België)

Aardappelverwerkingsbedrijf Clarebout heeft aangekondigd een nieuwe productie-eenheid te willen ontwikkelen in Frameries, België. Het bedrijf is al in de gemeente aanwezig en heeft sinds 2016 een aardappelopslag- en voorbewerkingscentrum van meer dan 9.000 m2.

Het bedrijf wil nu graag een productie-eenheid voor diepvriesfrites en andere aardappelproducten ontwikkelen. Dit project, ondersteund door de gemeente en de intercommunale IDEA, vertegenwoordigt een investering van minimaal 300 miljoen euro en kan 300 nieuwe banen creëren.

Volgens Clarebout kweken ongeveer 200 telers in een straal van 50 kilometer rond Frameries aardappelen voor het bedrijf. De gemeente heeft een groot potentieel om de aardappelteelt en -industrie te ontwikkelen, met name dankzij de gunstige klimatologische en agronomische omstandigheden.

Clarebout is sinds 1988 steeds verder uitgegroeid tot een aardappelverwerkend bedrijf. Het bedrijf produceert diepvriesfrites, aardappelschijfjes en producten onder huismerk. Clarebout heeft nu twee productie-eenheden, een in Nieuwkerke en een in Warneton en meer dan 1.500 mensen in dienst. Met 5% van de leveringen binnen België en 95% van de leveringen naar landen daarbuiten is het wel duidelijk dat het bedrijf zich voornamelijk richt op de export.

Bron: 7sur7.be


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven