Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: succes van asperge hangt af van rassenkeuze

Over een aantal zal kwekerij Coviro uit het Italiaanse Cervia, dat is gespecialiseerd in de teelt en afzet van asperges, van start gaan met het nieuwe seizoen. Salesmanager Marcello Sbrighi en technisch manager Nicola Bernabini geven hun mening over het nieuwe seizoen.

"Wij kweken in zanderige bodems en we zaaien altijd in de lente, van eind april tot begin mei. Binnenkort zullen we de asperges gaan oogsten. De lente is koel en regenachtig geweest. Vanaf het begin van mei en in juni, toen de temperaturen omhoog gingen, kwamen de jonge zaailingen goed en uniform op", zeggen de experts.

Bezoek aan de velden van kwekerij Coviro in het kader van de Asparagus Days

Het hete, niet te droge zomerseizoen en een zeer milde herfst zorgde ervoor dat de planten goed konden groeien met een goede ophoping van de reserve-stoffen.

Het jaar 2018 is goed begonnen wat betreft de afzet van asperges, maar in sommige regio's van Italië had men te maken een aantal klimatologische problemen. Dit zorgde voor een stagnatie wat op zijn beurt weer zorgde voor een hoge concentratie van asperges op de markt.

"Gezien dit scenario zijn we redelijk tevreden met het huidige seizoen. Er komen veel verzoeken uit Noord-Italië, waar vooral de Italiaanse rassen gewild zijn. In het midden van het land moeten de telers nog bepalen wat ze gaan doen. In het zuiden hebben we het rassenassortiment uitgebreid en we hebben rassen waarmee we de oogst kunnen verlengen van midden februari tot mei", zeggen de experts.

De vroegrijpe rassen Atticus (zie foto boven) en Starlim zijn geschikt voor teelt in tunnels, eventueel met grondverwarming.

"De feedback, die we tot nu toe van onze telers hebben gehad, is erg positief, zowel in termen van productiviteit en kwaliteit. We wachten nu op de eerste oogst, vermoedelijk over een aantal weken."

Tot de reeds gevestigde rassen behoren de Vegalim (foto hiernaast), die middelgrote asperges geeft, maar zeer productief is. Het Grande ras is het meest gekweekt in het midden en zuiden van Italië. Het is een middelvroeg ras dat zich kenmerkt door een goede grootte en hoge productiviteit.

Contact:
Coviro
Via Romea Nord, 180
48015 Cervia (RA)
Tel.: (+39) 0544 994501
Fax: (+39) 0544 994712
Email: coviro@coviro.it  
Web: www.coviro.it 

Publicatiedatum: