Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Bejo

Paarse salade-asperge primeur op Fruit Logistica

Tijdens de Fruit Logistica 2019 in Berlijn wordt de eerste 100% mannelijke paarse asperge in de wereld gepresenteerd. "Erasmus heeft een zoete smaak en is prima rauw te eten. We positioneren hem als salade-asperge, maar je kunt hem ook prima roerbakken, wokken of barbecueën. Erasmus heeft een andere marktpositionering dan de alom bekende witte asperges die voornamelijk gekookt wordt gegeten", aldus Bejo die Erasmus aanbiedt onder het Purple Power concept, Bejo's paarse groenten met een hoog gehalte aan nutriënten. Erasmus is geschikt voor de teelt in Noord-, Midden- en Zuid-Europa.

Naast de paarse asperge is er aandacht voor witte, groene en groene anthocyaan-vrije asperges in het thema ‘kleurrijke smaak asperges’ met als doel de jonge consument aan het asperge eten te krijgen. Bejo nodigt geïnteresseerden uit voor een pitch ‘we colour up your asparagus sales’ op woensdag 6 februari om 15 uur en donderdag 7 februari om 14 uur. 

Smaak
Wat is een goede smaak nu eigenlijk? Kunnen we de smaak van groenten die in de vollegrond geteeld worden wel beïnvloeden? Wanneer ga je meer gezonde groenten eten en hoe speelt smaak hierin een rol? Christine Jong, Area Business Manager Western Europe geeft een presentatie over dit onderwerp tijdens het ‘Future Lab’ op woensdag 6 februari om 14 uur in hal 26.

Biologisch
Aan het brede biologische assortiment van Bejo is dit jaar sla toegevoegd. Het gaat om welbekende, goed presterende rassen die populair zijn in West-Europa: Times, Rumours (ijsbergsla), Antedis, Malis (botersla) en Agribel, Sementel (bataviasla) . Deze rassen zijn hoog resistent tegen valse meeldauw (Bl:16-35EU) en slaluizen (Nr:0) en laten momenteel in de markt uitstekende resultaten zien. Effectieve resistentie is zeer belangrijk voor slatelers en essentieel voor de biologische tuinbouw. Met deze nieuwe aanvullingen in het biologische assortiment biedt Bejo telers mogelijkheid voor verdere verduurzaming van hun teelt vanaf het zaadje.

Concepten
De groente concepten van Bejo zijn ook present op Fruit Logistica. "Coolwrap is inmiddels voor velen een bekende. Een voorbeeld van een concept, waar nieuwe gebruiksmogelijkheden en recepten voor een speciale witte kool, in worden uitgewerkt. On- en offline communicatie en ondersteuning met diverse promotionele acties in supermarkten hebben Coolwrap tot een succes gemaakt. Ook op het gebied van smaak in wortelen zijn er nieuwe ontwikkelingen met rassen als Adana, Mokum, Rainbow, White Satin, Ibiza en Purple Sun onder het snackwortel concept Cool Carrot Candy. Naast deze concepten krijgen ook Kohrispy koolrabi snacks, Delicioni fresh onion, Krunchelly celery sticks een podium in de  stand", aldus Bejo

Specialisten
Een team van specialisten is aanwezig op stand B-15 in hal 1.2 om kennis te delen over de laatste markt- en productontwikkelingen en om te vertellen over hoe concepten en rassen van toegevoegde waarde kunnen zijn.

Voor meer informatie
Bejo Zaden 
1749 CZ Warmenhuizen
+31(0)226 396 162
+31(0)6 512 309 73
www.bejo.nl    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven