Fotograaf legt elektrische lading van een sinaasappel vast

Het werk van fotograaf Caleb Charland is een mix tussen het vastleggen van wetenschap en fotografie. Recent heeft Caleb Charland een foto gemaakt waarin hij de energie die in een sinaasappel zit, blootlegt. Het licht komt van een LED lampje dat in het midden van de partjes sinaasappel zit. De elektriciteit verkrijgt Cales Charland van de sinaasappel. De pootjes reageren op het citroenzuur in de partjes. Het koper zorgt voor de geleiding.In tegenstelling tot vorige foto’s wilde hij dit keer één stuk fruit fotograferen:

“Op een zondag ben ik in de keuken aan het experimenteren geweest met sinaasappelen, koperdraad en gegalvaniseerde staafjes. Mijn hoop was dat ik het voor elkaar zou krijgen met één stuk fruit. Maar eigenlijk is het hoe simpeler hoe beter. Het gemakkelijkste is om de partjes van de sinaasappel te gebruiken als geleider voor de batterij. De partjes worden omhoog gehouden door een klein houten raamwerk.

Bron: petapixel.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.