Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Drie keer De Graaff aan het roer bij RTR Trailerverhuur

Tholen  - Op je 62e nog een groot bedrijf overnemen, daar bedanken veel mensen voor. Zo niet Frans de Graaff. Al vanaf 2000 werkt hij bij RTR Koeltrailer verhuur en kreeg hij de gelegenheid het restant van de aandelen van de grootaandeelhouder over te nemen. Met zoon Christian, die al sinds 2014 werkzaam is bij RTR en de in 2017 aangetreden zoon Wilbert, die de overstap maakte vanuit de retailsector, staan ze nu gedrieën aan het roer van de koeltrailerverhuurder. De passie voor de transportwereld kwam niet helemaal uit de lucht vallen, zo had de oma van Frans al een transportbedrijf en was zijn vader zijn hele leven actief in de carrosserie- en trailerbouw.

De overstap van de retail naar de trailers lijkt misschien groot, maar volgens Wilbert zijn er ook genoeg raakvlakken. "Op het gebied van organisatie, in- en verkoop heb ik veel zaken geleerd, die ik nu op kan pakken bij RTR. Ik heb het enorm naar mijn zin en had veel eerder de stap moeten zetten. Ik heb de afgelopen maanden binnen alle geledingen meegelopen en onze onderlinge taakverdeling kristalliseert zich langzaam maar zeker uit. Ik houd me nu meer bezig met inkoop en organisatie, terwijl mijn broer zich meer focust op de verkoop en operationele zaken."

Klanten, veelal transporteurs, kunnen bij RTR koeltrailers huren voor zowel de korte als lange termijn. "Dat varieert echt van de huur van één dag tot structurele huur. Voor sommigen klanten bestickeren we de trailers zelfs in hun huisstijl", vertelt Wilbert. Volgens hem zijn de voordelen van het huren van een trailer dan ook evident. "Onze klant heeft niet de grote investering van de koeltrailer en wij ontzorgen de klant volledig met o.a. het onderhoud aan de trailers en zorgen voor modern up-to-date materiaal. Onze klanten nemen de trailers mee door heel Europa en het noorden van Afrika. Elke trailer heeft een koelmachine die tot 28 graden kan verwarmen en tot -28 graden kan koelen."

Met name de AGF- en plantenvervoerders kloppen dan ook aan bij RTR en die weten het Barendrechtse bedrijf goed te vinden. "We hebben een heel goed jaar achter de rug, waarin we meer trailers hebben verhuurd aan bestaande klanten en ook een aantal nieuwe klanten erbij hebben gekregen. Inmiddels bestaat onze vloot uit 520 trailers en we voorzien voor 2019 ook een groei", vertelt Wilbert. Door bepaalde omstandigheden kan de groei in een stroomversnelling raken. "We hebben de stemming over de Brexit met de nodige belangstelling gevolgd. We hebben nogal wat klanten op het Verenigd Koninkrijk actief, daarom leveren we ook trailers in een speciale UK ferry-uitvoering. We voorzien dat er door alle formaliteiten mogelijk meer materiaal nodig zal zijn voor het onbegeleide ferryverkeer."

Eén van de andere uitdagingen is om te komen tot verduurzaming van de vloot. "We volgen de ontwikkelingen en blijven inspelen op de steeds veranderende behoeftes en regelgeving. Vanaf 2025 gaat het binnenstedelijk goederenvervoer voor diesel-auto's in de ban. We zijn hard op zoek naar alternatieven en draaien ook mee in verschillende pilots. We blijven investeren in de vloot, gebruikmakend van de meest moderne technieken."

Wilbert ziet de toekomst voor het familiebedrijf met vertrouwen tegemoet. "Naast onze Barendrechtse vestiging hebben we ook al sinds 1988 een Belgische vestiging in het havengebied van Antwerpen, maar we bedienen ook klanten buiten de Benelux. We hopen de komende jaren een gestage, maar gecontroleerde groei door te maken. Het mooie is dat de lijnen hier kort zijn. Ons team bestaat uit tien medewerkers, dus als bijvoorbeeld de telefoon gaat weet iedereen gelijk wie het betreft. De meeste mensen werken hier al lang en die schat aan kennis zetten we graag in voor onze klanten."

Voor meer informatie:
Wilbert de Graaff
RTR Holland
Zuideinde 21
2991 LJ Barendrecht
Tel: 0180-745600
info@rtr-trailer.nl 
www.rtr-trailer.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven