Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Pascalle van Bergenhenegouwen, Jaguar the fresh company:

"Jaarrond FairTrade-sinaasappelen na certificering van onze Egyptische partner Agroland"

Tholen - Met de Fairtrade-certificing van haar Egyptische partner Agroland kan Jaguar the fresh company aanvullend op het Zuid-Afrikaanse assortiment jaarrond Fairtrade-gecertificeerde sinaasappelen aanbieden aan haar klanten. De Nederlandse fruitimporteur heeft haar Egyptische partner het afgelopen jaar begeleid op het gebied van food safety, de benodigde certificeringen, het ontwikkelen van teelt en nieuwe variëteiten, maar ook op sociaal gebied. Dit resulteerde medio december in de zogeheten 'Permission to Trade’, die na het implementeren van enkele verbeteringen zal leiden tot een definitief Fairtrade certificaat.

"Wij hebben als Jaguar het initiatief tot deze certificering genomen. We zien dat onze klanten steeds meer geïnteresseerd zijn in de sociale kant van het duurzaamheidsbeleid. We betrekken al Fairtrade-citrus van onze Zuid-Afrikaanse partner en met Agroland kunnen we dit nu jaarrond aanbieden. Het certificaat is een goed schema om het duurzaamheidsniveau naar een hoger plan te tillen." vertelt Pascalle van Bergenhenegouwen, manager Kwaliteit, Arbo & Milieu (KAM). “Voor Agroland houdt dit best wel wat in, zo moesten er onder andere medewerkers - buiten het management - gekozen worden in het Fairtrade Committee dat dient als officiële medewerkersvertegenwoordiging."

"Het was geen sinecure om aan de Fairtrade-doelstellingen te voldoen. Mijn collega Sven Thomas is het afgelopen jaar veel in Egypte geweest om de leverancier mee te nemen in het traject. Wij als Jaguar betalen Agroland een Fairtrade-Premium. Hiermee wordt een spaarpot gevuld welke Agroland moet besteden ten behoeve van het personeel. Dit zou bijvoorbeeld besteed kunnen worden aan kinderopvang of een busje voor de medewerkers.

"We zijn in samenwerking met SMK bezig een PlanetProof-certificering met onze Noord-Afrikaanse telers op te zetten, die zich vooral richt op de milieu-aspecten. Met het Fairtrade-certificaat kunnen we ook de sociale omstandigheden borgen.  Was Fairtrade, en vergelijkbare sociale standaarden, de afgelopen jaren vooral 'nice-to-have', we verwachten dat het steeds meer de standaard gaat worden", zegt Pascalle.

Op de vraag of Jaguar zich niet in de vingers snijdt door in een markt met krappe marges een Fairtrade-fee uit te keren, antwoordt de KAM-manager:  “Een Fairtrade-premium staat los van krappe marges, welke zijn het resultaat van het gebrek aan toegevoegde  waarde en marketing. Onze Fairtrade sinaasappels zijn niet alleen duurzaam, ze hebben ook een zeer hoge kwaliteit, altijd lekker vers en worden met een hoog sap gehalte in de door onze klanten afgenomen.   We hebben intern de wens uitgesproken om dergelijke projecten ook op te zetten voor onze andere key-producten. De samenwerking met onze Egyptische partner Agroland is hopelijk een opstapje naar meer", besluit Pascalle.

Voor meer informatie:
Pascalle van Bergenhenegouwen
Jaguar
Tel: 0180-750550
pascalle.vanbergenhenegouwen@jaguartfc.nl
www.jaguarfreshcompany.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven