Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
voor het eerst Indiase FairTrade-druiven

Mahindra neemt druivenpakstation in gebruik in Nashik, India

Mahindra Agri Solutions, een dochteronderneming van Mahindra & Mahindra, heeft recent een nieuw druivenpakstation in Nashik in gebruik genomen. De faciliteit werd officieel geopend door Mahindra-directeur Pawan Goenka. 

Het pakstation is uniek in India en is voorzien van de nieuwste technologische innovaties op het gebied van de druivenverwerking. De faciliteit zal een cruciale rol gaan spelen bij het vers houden van druiven vanaf het moment dat zij in het pakstation aankomen tot ze hun overzeese bestemming bereiken. 

Volgens directeur Pawan Goenka is de ingebruikname van het pakstation een belangrijke stap voor zijn bedrijf. "Deze faciliteit is een eerbetoon aan het 'Made in India'-initiatief en zal Indiase druiventelers in staat stellen te beantwoorden aan de strenge wereldwijde kwaliteitsstandaarden."

Tijdens de officiële openingsceremonie zei Ashok Sharma, directeur van Mahindra Agri Solutions: "Dankzij deze faciliteit zal de sector het  vertrouwen van internationale klanten kunnen winnen. De  geavanceerde koel-, verwerkings- en verpakkingstechnologieën die dit pakstation te bieden heeft, maken het mogelijk de markt te voorzien van fruit van hoogste kwaliteit dat beantwoordt aan de wereldwijde standaarden."

In het pakstation kunnen dagelijks 90 ton druiven verpakt worden. De faciliteit is gecertificeerd door internationale instellingen zoals het  BRC (British Retail Consortium), Fairtrade, SMETA (SEDEX) en RFA (Rainforest Alliance) en de binnenlandse FSSAI en APEDA. De faciliteit beslaat een oppervlakte van 6.967 vierkante meter en is uitgerust met twaalf koelcellen met een totale koelopslagcapaciteit van 280 ton. 

Duurzaamheid vormt de kern van dit druivenpakstation van Mahindra. Overal is energiezuinige LED-verlichting aangebracht en er is ook een installatie voor het opwekken van zonne-energie aanwezig. Er werd  een regenwateropvangsysteem aangelegd waarin 7 miljoen liter water kan worden opgeslagen. Naast alle andere duurzame voorzieningen werd er ook nog een afvalwaterzuiveringscentrale aangelegd die bruikbaar water levert voor tal van toepassingen. 

Origin Fruit Direct en Mahindra zullen dit jaar voor het eerst Fairtrade-druiven uit India op de markt brengen.

Voor meer informatie:
Origin Fruit Direct
Gerard Rasing
+316-437 259 50
gerard@originfruitdirect.nl

Corné van de Klundert
+31-643 241 489
corne@originfruitdirect.nl

 

Publicatiedatum: