Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: perenmarkt klimt uit dal

"Deze lichte prijsstijging geeft ons vertrouwen voor het verdere verloop van het seizoen, dat nog enkele maanden aanhoudt. De Abate peren zijn dit jaar van goede kwaliteit. De juiste bewaring is heel belangrijk en de bedrijven worden daar steeds  meer ervaren in".

In de eerste 15 dagen van 2019 is er een lichte verbetering van de perenprijzen geregistreerd. Dat bevestigt Albano Bergami, vicepresident van telersorganisatie OI Pera. Daarnaast is hij ook een zeer ervaren perenteler.

Albano Bergami

 

Vorig jaar waren er problemen met de bewaring van peren terwijl dat dit jaar niet het geval is. "Als er te lang over de oogst is gedaan, waardoor de peren niet uniform zijn, kunnen er bij de afzet problemen ontstaan."

Afgezien hiervan verloopt de voorraadvermindering goed en voorziet Bergami een voordeel van 10 dagen in vergelijking met 2018. "Zelfs in het buitenland doen de Italiaanse peren het goed en we schatten dat ongeveer 30% van de Abate peren wordt geƫxporteerd", concludeert Bergami.

Publicatiedatum: