Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Poolse producent van groenteconserven is op zoek naar nieuwe mogelijkheden

Fructos, in de buurt van Lódz in Centraal-Polen, levert al jarenlang groentenconserven aan de binnenlandse markt en landen in Oost-Europa. Jaarlijks vinden komkommer-, paprika-, bieten- en koolconserven hun weg naar lokale retailers en groothandelaren. Het bedrijf, dat zich met name concentreert op mierikswortelproducten, is de uitdaging aangegaan om haar productiecapaciteit ook in overige Europese markten aan te bieden, zoals in buurland Duitsland, vertelt Harald Peter, die zich bezighoudt met de klantenservice in Duitssprekende landen.  

Flexibele capaciteit & huismerken
In Polen en Oost-Europa heeft het bedrijf al een gevestigde naam en haar assortiment dekt een groot deel van de binnenlandse markt. Het bedrijf richt zich vanaf nu ook op het buitenland. "In Polen kunnen we zonder contracten telen en we willen onze grote productiecapaciteit in het buitenland aanbieden," vervolgt Peter. "Als een Duitse conservenproducent de productie niet aankan, dan zijn wij zo flexibel dat we onze diensten meteen aan kunnen bieden."

In Polen worden de bewerkte groenten van het bedrijf afgezet onder de merknamen Fructos (met name voor de standaardproducten) en Staropolski (voor premiumproducten). Op de lange termijn is het bedrijf van plan om ook eigen merken voor de buitenlandse markt en biologische producten te introduceren. Peter: "Tot die tijd kunnen we echter elke gewenste verpakking of huismerk leveren, al naar gelang de wensen van de klant. We hebben het wel over een minimum van 25.000 stuks, hetgeen overeenkomt met de productie van één dag. We zijn in staat om de gewenste producten snel en efficiënt te leveren dankzij onze nauwe contacten met binnenlandse telers."

Internationale telers
Momenteel zijn Poolse groententelers druk in de weer met de winteroogst van kool en mierikswortel maar wat als de binnenlandse opbrengsten ontoereikend zijn om aan de eisen te voldoen? Als iemand een grote order plaatst, dan zijn we zeker in staat om extra groenten bij lokale of buitenlandse telers in te kopen. Er zijn dus eigenlijk geen beperkingen," aldus Peter.

Al 35 jaar op de markt 
TAT-POL is het moederbedrijf achter Fructos; het levert producten aan binnenlandse winkelketens en groothandelaren en exporteert in sommige gevallen ook naar de EU en landen op de Balkan. De groentenconserven worden al sinds 1983 op deze markten afgezet en sleepten meerdere prijzen in de wacht. In 2000 won het bedrijf de gouden medaille met haar lunchsalade op de Polafra Food Fair en  haar mierikswortelproducten werden in Canada ook met een gouden award onderscheiden. 

 

Voor meer informatie:
FRUCTOS K&K
Harald Peter - Sales Manager
Karthäuserstr. 21, 34117 Kassel
Tel. Büro:    0049-561-7398314
Fax.:           0049-561-7668620
Email: hpeter0903@aol.com   

Headquarters
Ul. Wieluńska 126 C
98-330 Pajęczno
NIP: 772-21-62-891
Tel. (0-43) 841-32-45
Sales dept.: kamil.posmyk@fructos.pl  
www.fructos.pl 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven