Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Vijf dagen uitgetrokken voor strafzaak

Hoofdverdachte tuindersfraude komende dagen voor de rechter

Vandaag begint bij de rechtbank in Den Bosch de strafzaak tegen de hoofdverdachte in een grote belastingfraudezaak, waarbij tuinders uit Noord-Brabant en Limburg betrokken zijn. Van een man uit Donkerbroek wordt 31,3 miljoen teruggeëist door het Openbaar Ministerie, meldt het Eindhovens Dagblad

De strafzaak is het sluitstuk van een zaak die in 2010 begon met aanhoudingen van telers die gebruik maakten van een schijnconstructie die volgens het Openbaar Ministerie grotendeels door hoofdverdachte Theo van K. uit Donkerbroek in Friesland werd bedacht. Van K. was bemiddelaar in groenten en fruit bij meerdere bedrijven in onder andere aardbeien, frambozen, asperges en champignons.

Met de deelnemende telers werd in 2017 een schikking getroffen. Van K. staat daarom nu als enige terecht. Hij zou een ingewikkelde constructie hebben opgezet met bedrijven en geldstromen in veel verschillende landen. 

Tussen 2006 en 2010 werd belasting ontdoken door met een schijnconstructie winst uit de boeken te houden en daaruit belastingvoordeel te halen. Met de schijnconstructie werden de winst en de (arbeids)kosten van personeel gedrukt en daardoor betaalden de tuinbouwbedrijven ook minder belasting. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven