Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Limoneira sluit boekjaar met omzetgroei

Positieve verwachting citroenenjaar 2019

Tholen – Het Amerikaanse Limoneira sluit de boeken over boekjaar 2018 met een omzet van 129,4 miljoen dollar. Dat is een stijging ten opzichte van de 121,3 miljoen dollar die een jaar eerder genoteerd werd. Dat blijkt uit de cijfers die het bedrijf publiceerde.

Het operationeel inkomen over 2018, het boekjaar loopt af op 31 oktober, staat op 9,5 miljoen dollar. Een jaar eerder kwam datzelfde resultaat uit op 11,9 miljoen dollar. In juni deed Limoneira een aandelenuitgifte van ruim 3,1 miljoen aandelen. Daarmee haalde het bedrijf ongeveer 69 miljoen dollar binnen. Dat geld werd gebruikt op San Pablo ranch en Oxnard Lemon’s pakstation te kopen en de schuldenlast te verlichten.

San Pablo Ranch in Chili werd in juli vorig jaar gekocht voor 13,1 miljoen dollar. Het bedrijf telt 1.342 hectare, waaronder zo’n 100 hectare citroenenteelt en 24,6 hectare sinaasappelen. Het areaal kan direct uitgebreid worden met 48,5 hectare citroenen. Daarnaast is er het potentieel om 200 hectare avocadobomen te planten.

Diezelfde maand werd het pakstation, met bijbehorende grond en enkele andere activa, van Oxnard Lemon gekocht. Daarmee breidde het bedrijf de inpakcapaciteit uit en werd Limoneira marktleider in de biologische citroenen.

Harold Edwards, President en Chief Executive Officer kijkt tevreden terug op het afgelopen jaar: “We hebben een record omzet geboekt in boekjaar 2018, deden twee strategische overnames en verbeterden onze balans met een succesvolle aandelenuitgifte. We verwachten dat de positieve prijsontwikkeling voor citroenen zoals we die in 2018 gezien hebben, zal doorzetten in 2019.”

Ook naar de toekomst toe is Edwards positief. Hij wijst op een kleine 500 hectare citroenenbomen die nog niet volledig in productie zijn. Deze bomen zullen in de komende vier jaar het hun volledige productie bereiken. Voor 2019 rekent het bedrijf op een 5 tot 5,3 miljoen dozen citroenen te verkopen tegen een gemiddelde prijs van 27 dollar. Daarnaast raamt Limoneira 771 tot 907 ton (1,7-2 mln pounds) avocado’s op de markt te brengen tegen een gemiddelde prijs van 1,20 dollar.

 

Klik hier om de jaarcijfers te bekijken.


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven