"Als de vorst aanhoudt, is de schade mogelijk rampzalig"

Spanje: Kou beschadigt meer dan 40% van groente in Guadalentín

Volgens ramingen van landbouworganisatie ASAJA Murcia in Spanje hebben de lage temperaturen een zware tol geëist van tuinbouwgewassen in de Valle del Guadelentín, met name in Lorca, Totana en Fuente Álamo. Meer dan 40% van de sla, artisjokken en tuinbonen zijn vanwege de kou verloren gegaan.

Volgens de secretaris-generaal van de organisatie, Alfonso Gálvez Caravaca, heeft de kou "de tuinbouwgewassen hard getroffen, vooral broccoli en artisjok, maar ook sla in Campo de Cartagena. De omvang van de schade moet nog vastgesteld worden, maar in sommige gebieden is er meer dan 35% verloren gegaan".

"We maken ons ook zorgen om de mogelijkheid dat de kou de citrus, met name de citroen, ernstig aan zal tasten. We hopen dat er geen verdere schade aangericht zal worden", voegde hij toe.

"De Technische Diensten van ASAJA Murcia gaan door met het vaststellen van de verliezen. Het gaat om verliezen die vanuit economisch oogpunt omvangrijk zijn en veel telers en gemeentes geraakt hebben. Deze ongunstige weersomstandigheden hebben zonder twijfel een zware tol geëist van het groenten- en fruitseizoen, dat sowieso al moeilijk was," aldus Gálvez Caravaca.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven